Erwin de Roo onthult het muurgedicht terwijl Tim Ebbers het lied waaruit de tekst komt ten gehore brengt. Foto: MET
Erwin de Roo onthult het muurgedicht terwijl Tim Ebbers het lied waaruit de tekst komt ten gehore brengt. Foto: MET Foto:

Weer muurgedicht onthuld in Groenlo

GROENLO - Afgelopen donderdag, 20 oktober, is het zevende Groenlose muurgedicht onthuld. De tekst, getiteld 'These are the days', is geplaatst op de gevel van City Lido, aan de kant van de Kerkstraat. Erwin de Roo, directeur van City Lido, is erg verguld met het gedicht: "Het is een prachtige tekst en het is ook erg mooi aangebracht. En de tekst is ook nog eens van een Ier, dus heel toepasselijk voor de Irish Pub." En het zorgvuldige schilderwerk van Jan Ruikers stemt De Roo ook zeer tevreden.

Na gedichten in het Nederlands, het (Grolse) dialect en het Duits - alle geplaatst in 2015 - was het dit keer een Engelse tekst die onthuld werd. De woorden zijn van de Noord-Ierse zanger en dichter Van Morrison, en zijn geschreven als songtekst. Maar volgens de groep Muurgedichten Groenlo blijft de tekst ook zonder de muziek meer dan overeind als zelfstandige poëzie. Een discussie die nu vrij actueel is nadat singer-songwriter Bob Dylan de Nobelprijs voor Literatuur toegekend kreeg.

Het dekken van de kosten die gepaard gaan met het plaatsen van het muurgedicht was mede mogelijk door een financiële bijdrage van de Belangenvereniging Groenlo. Ook de gemeente Oost Gelre neemt een deel van de - vrij bescheiden - kosten voor haar rekening.

Het is de bedoeling dat op korte termijn, als het aan de groep Muurgedichten (Rik Gockel, Ferry Broshuis, Mark Ebbers) ligt in elk geval nog dit kalenderjaar, het volgende muurgedicht wordt onthuld op een andere plek in het centrum van Groenlo.


facebook.com/muurgedichtengroenlo