Inter Nos in Trier. Foto: PR
Inter Nos in Trier. Foto: PR Foto:

Jubileumreis Inter Nos
naar Trier

GROENLO - Afgelopen week maakte de Groenlose mannenzangvereniging Inter Nos in het kader van het 70-jarig bestaan een concertreis naar Trier in Duitsland.

In het voorjaar werd het jubileum al gevierd met een jubileumconcert. Diverse optredens hebben dit jaar plaats gevonden en afgelopen week werd dus een concertreis gemaakt naar Trier. Zo'n 85 personen maakten de reis met de bus van Gelder Esch. Op de heenweg werd in Köln een indrukwekkend optreden verzorgd in een nagenoeg volle Kölner Dom.

Geplande en spontane optredens
In Trier werd er de eerste morgen gezongen in de Basilica van Constantijn en 's middags waren er twee optredens in het Seniorenheim in Schweich, een plaats in de buurt van Trier. De volgende twee dagen stonden er geen optredens op het programma, maar spontane optredens ontstonden op de meest onverwachte momenten en plaatsen. Alvorens op de boot te stappen voor een tocht over de Moezel trad Inter Nos op in een aanwezige muziekkoepel. Later werd er op een vol plein in Bernkastel-Kues gezongen, waarbij een student spontaan met de pet werd rondging.

Eerbetoon gevallenen
Chauffeur Sander te Bogt (de 'privéchauffeur' van Inter Nos) had samen met reisleider Leo Vroegindeweij van reisorganisatie Beter-Uit een tocht uitgezet die liep naar Luxemburg. De terugweg naar Groenlo liep via Henri Chapelle, de Amerikaanse begraafplaats in België. Daar werd voor de gevallen soldaten een eerbetoon verzorgd. In de middag was er nog een optreden in de St. Servaaskerk in Maastricht.

Kerstconcert
In verband met het 70-jarig bestaan van Inter Nos is er zaterdagavond 17 december een kerstconcert met het Neva Ensemble uit St. Petersburg, in de Calixtusbasiliek in Groenlo. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Grolsch.


internosgroenlo.nl