Een beeld van een KvK Jeugd Mountainbike Clinic. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van een KvK Jeugd Mountainbike Clinic. Foto: Theo Huijskes Foto:

Kanjers Jeugd MTB Clinic

WINTERSWIJK - Elk jaar organiseert Kanjers voor Kanjers in de regio een reeks Jeugd Mountainbike Clinics. Ervaren instructeurs leren enthousiaste kinderen vanaf zes jaar de fijne kneepjes van het vak. Bijvoorbeeld hoe je handig over een modderpad fietst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt. Want fietsen is cool!

Op zondag 6 november is alweer de zesde Kanjers Jeugd MTB Clinic. De clinic wordt samen met FTC Wenters georganiseerd. De start is om 9.00 uur bij het FTC Wenters clubgebouw, Huininkmaat 3 in Winterswijk. Inschrijven kan van 08.30 - 09.00 uur en deelname is gratis. Rond 11.30 uur is de clinic afgelopen.

Jeugdige fietsliefhebbers jonger dan 18 jaar kunnen meedoen. Een mountainbike en helm zijn verplicht. Voor wie zelf geen mountainbike en helm heeft en toch wil meedoen, kan er eventueel eentje lenen van Kanjer voor Kanjers. Deelnemers moeten zich wel even aanmelden door te e-mailen naar jeugclinics@skvk.nl, onder vermelding van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Wie een mountainbike wil lenen, moet dat ook even aangeven in de mail.


Bijeenkomst Longpunt

WINTERSWIJK - Longpunt de Achterhoek locatie Winterswijk houdt voor longpatiƫnten, hun omgeving en zorgverleners op donderdag 17 november van 14.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst, met als thema: neusklachten bij longziekten.

Een longarts van het SKB houdt een presentatie en beantwoordt vragen.

De bijeenkomst is in het personeelsrestaurant van het SKB. Deelname en parkeren zijn gratis. Bezoekers worden verzocht geen geurtjes te gebruiken.

Meer informatie via e-mail winterswijk@longpunt.longfonds.nl of telefoon 06-52246376.


www.gelderland.longfonds.nl


Voorlichtingsavond aanstaande ouders

Informatie over bevalling en kraamperiode

LICHTENVOORDE - Het Verloskundig Samenwerkingsverband Oost Achterhoek organiseert op donderdag 10 november a.s. een voorlichtingsavond in Lichtenvoorde, locatie Kinderdagverblijf De Banjers, Hof van Flierbeek 49. Een verloskundige, gynaecoloog en kraamverzorgster geven informatie over de bevalling en de kraamperiode erna.

De organisatoren nodigen aanstaande moeders van harte uit samen met hun partner deze avonden bij te wonen. De komende avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Tussendoor is er een korte pauze voor een kopje koffie of thee.

Men vindt het prettig om vooraf te weten hoeveel mensen te verwachten zijn. Aanmelden kan via de website vsv-oostachterhoek.nl.


Groenrijk Warme Winteravond

10 november vanaf 18.30 uur

GROENLO - November een kleurloze maand? Herfstige buien en nog weinig te merken van de gezellige feestdagen? Niets is minder waar. De Warme Winteravond bij GroenRijk Groenlo geeft november glamour, kleur en inspiratie. GroenRijk dompelt de klanten onder in overvloedige decembersferen en heel veel extra's.

GroenRijk Groenlo zorgt samen met ondernemers uit de regio tijdens de GroenRijk Warme Winteravond voor inspiratie en verwennerij. Deelnemende bedrijven zijn onder andere Echte Bakker Michel Nales, Zuivelhoeve Eibergen, Schepershof (wijnen), Groot Antink (jammakerij), Het Kruidenhoekje, Gestipt (beschilderen porselein/workshops), Trimsalon Triminn en Fokker Diervoeders.
Deze ondernemers laten zien en proeven hoe men de feestdagen extra gezellig kan maken. Tevens zal er een groep midwinterhoornblazers aanwezig zijn die nadere uitleg en informatie zal geven over het maken en bespelen van een midwinterhoorn. Ze komen tevens op zondag 11 december nog een demonstratie geven.
Bezoek de kerstshow om alvast de feestdagenvoorpret te vieren of voor advies over de nieuwste (groen)trends voor huis, tuin, balkon of terras. Er zijn deze avond van lekkere hapjes en drankjes en na afloop is er bovendien een presentje(op=op). Het vindt plaats op 10 november van 18.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis, kaarten zijn af te halen bij de deelnemende bedrijven.


www.groenrijk.nl