Een beeld van de carnavalsoptocht 2016. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de carnavalsoptocht 2016. Foto: Theo Huijskes

Aantal pronkzittingen van vijf naar zes

Knunnekes kijken vooruit

Door Theo Huijskes

GROENLO - Dat carnaval in Groenlo nog steeds in de lift zit, werd afgelopen vrijdagavond nog eens duidelijk tijdens een in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang gehouden ledenvergadering. Een bijeenkomst die een zeer grote opkomst kende van de zijde van de leden. Dezelfde leden werden door het bestuur, en dat even vóór de start van het vijfde jaargetijde, uitvoerig geïnformeerd over hoe de kleurrijke verenigingsvlag van de 53-jarige Grolse carnavalsclub er op dit moment bij hangt.

Was het president Rob Stokkers, die een nauwgezette toelichting gaf op alle op dit moment binnen de club levende, reeds bestaande zaken alsmede diverse nieuwe initiatieven, secretaris Peter Huisman zorgde met de verslaglegging voor de gewenste informatie en penningmeester Peter Nales schotelde de leden een financieel verslag voor, dat er op alle onderdelen uiterst zorgvuldig en bovenal gezond uitzag. Anders gezegd: niet alleen op dit moment maar ook in de komende jaren staat carnavalsvereniging De Knunnekes er financieel gezien goed voor. Dit laatste heeft onder andere te maken met de vorig jaar ingezette, vernieuwde samenwerking met de plaatselijke horeca. Daarnaast rekent het bestuur in de komende jaren op meer financiële steun van de zijde van de gemeente Oost Gelre.
Aan het begin van de vergadering werd een moment stilte in acht genomen in verband met het overlijden van medeoprichter en erelid Ben Kaak. Als opvolger van Kaak, in de functie van voorzanger van het clublied, werd Thomas Oesterholt onthuld. Daarnaast werden Remco Smeets en Bas Stortelers officieel benoemd tot nieuwe leden. De commissie die het 55-jarig bestaan in 2018 gaat voorbereiden, bestaat uit: Remco Brockötter, Joost Frank, Patrick Hartemink, Tom van Leeuwen, Rob Porskamp, Dennis Rondeel, Rob Timmen, Thomas Wallerbosch, Miquel Porskamp, Maarten Kooiker en Rob Stokkers. Verder zullen, als aanvulling op het bij het 44-jarig bestaan gepresenteerde jubileumboek, Eddy Konings, Kyra Broshuis, Joost Frank, Gijs Konings en Kees Porskamp de laatste elf jaar gaan beschrijven.
Deed vorst Miquel Porskamp de nodige mededelingen over nieuwe initiatieven ten behoeve van de drie dolle dagen in 2017, optochtcommandant Mike Ruikers ging uitvoerig in op een verdere kwaliteitsslag met betrekking tot de optocht op de zondagmiddag.
Het carnavalsseizoen gaat van start op vrijdag 11 november a.s. met het voor het Schlagerfestival in de plaats gekomen Tröntjesfestival in De Lange Gang, waarbij zes inzendingen meedingen voor de uitverkiezing van de nieuwe schlager, gevolgd op vrijdag 18 november door het Prinsenbal in City Lido, waarbij het nieuwe, inmiddels 54e, prinsenpaar op een meer dan spectaculaire wijze zal worden onthuld. Veel aandacht gaat er daarna uit naar de gala- oftewel buutzittingen, deze keer maar liefst zes in totaal. De extra zitting vindt plaats op zondag 15 januari 2017. De kaartverkoop wordt gehouden op de vrijdagen 25 november en 2 december a.s. Voorafgaande aan de drie dolle dagen op 26, 27 en 28 februari 2017 vindt er op 19 februari 2017 nog een speciale dameszitting plaats.