Een jeugdige winnaar van een tablet tijdens een FF van de VSVG. Foto: Theo Huijskes
Een jeugdige winnaar van een tablet tijdens een FF van de VSVG. Foto: Theo Huijskes

Komend weekend Fancy Fair S.V. Grol

GROENLO - Het is al meerdere malen geroepen en overdreven vaak geschreven. Maar niemand, al dan niet lid, supporter of sympathisant van de voetbalvereniging Grol kan er omheen. De VSVG (Vrienden van de S.V. Grol) is een niet meer weg te denken geleding binnen de Groenlose voetbalclub. De in 1989 in het leven geroepen verenigingstak heeft nog steeds een gouden formule in handen, te weten het twee keer per jaar organiseren van een fancy fair,l een voorjaars en najaars FF in een weekend waarin het eerste team van Grol een thuiswedstrijd afwerkt.

Door Theo Huijskes

Het mag dan ook niet als verbazingwekkend overkomen dat de VSVG in het seizoen 2016- 2017 een vervolg geeft aan deze succesformule. Te beginnen met de najaars FF in het komende weekend, wanneer Grol 1 de competitietopper speelt tegen koploper Bon Boys 1 uit Haaksbergen. Iedere keer weer een soort weekendattractie, waar de Grolaanhangers naar uit kijken en die daarnaast ook nog eens het nodige geld oplevert voor de verenigingskas van Grol. Overigens met de door de VSVG gestelde restrictie dat de binnengehaalde gelden ten goede komen van de vereniging in zijn algemeenheid. Zo zijn er in het inmiddels 27-jarige bestaan van deze vriendenclub tal van donaties gedaan, waarmee voetbaltechnische attributen, verbeteringen met betrekking tot de accommodatie en nog veel meer zijn bekostigd.
Zaterdag en zondag aanstaande zal het in het Sportcafé Den Elshof dus andermaal een gezellige boel zijn. De echte liefhebber kijkt er naar uit, vanwege het gegeven dat de FF maar tweemaal over per jaar plaatsvindt. Aan de opzet van de geliefde goksport is door de jaren heen eigenlijk weinig tot niets veranderd. Er wordt nog steeds gespeeld met het Rad van Fortuin en het populaire Flitslicht. De enige wijziging is dat er bij het Flitslicht sedert het jubileumjaar van de VSVG (2014) nieuwe en moderne namen worden gebruikt. Verder zijn vanzelfsprekend de prijzen van de loten in de loop der tijd aangepast, maar daar staat tegenover dat de te winnen prijzen er ook naar zijn. Zo zijn er in het komende weekend een tv, enkele tablets, een diepvrieskast, sportartikelen, vleesschotels en levensmiddelenpakketten te winnen. Op de zaterdagmiddag wordt er een start gemaakt om ook de oudere jeugdelftallen en de zaterdagteams in de gelegenheid te stellen een gokje te wagen. Het inzetten van een grotere prijs behoort dan ook tot de mogelijkheden. Op de zondag wordt er rond het middaguur traditiegetrouw begonnen met het gezamenlijk zingen van het clublied van de VSVG en vervolgens 'geht es los'! Natuurlijk zal er veel afhangen van het eindresultaat van de wedstrijd van Grol tegen Bon Boys. Maar in de wetenschap dat Grol 1 dit seizoen in eigen huis nog ongeslagen is, wordt er door velen met vertrouwen uitgekeken naar zondag.