Er wordt gewerkt aan het Groenlose busstation. Foto: Kyra Broshuis
Er wordt gewerkt aan het Groenlose busstation. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Busstation Groenlo ondergaat metamorfose

GROENLO - Afgelopen week is er een start gemaakt met het aanpassen en verbeteren van het busstation in Groenlo aan de Parallelweg. Dit in het kader van het programma Stad Groenlo dat in 2012 gestart is. De verbetering van het busstation is onderdeel van het project 'toeristische route Marveld'.

Door Kyra Broshuis

Werkzaamheden voor zomer
afgerond

Vorig jaar is er een speciale werkgroep opgericht die actief meedenkt over de aanpak van deze veelbesproken route. In de groep zitten aanwonenden, omliggende bedrijven zoals Nedap en Marveld Recreatie en de bekende Groenlose Burgergroep. Er zijn drie aannemers benaderd voor de werkzaamheden en uiteindelijk heeft Sallandse Wegenbouw uit Haarle de aanbesteding gewonnen. De start van de werkzaamheden is wel later dan gepland, maar Vincent Lette van de gemeente Oost Gelre zegt dat de werkzaamheden vóór het nieuwe toeristische seizoen klaar zullen zijn.

Tijdelijk busstation op
naastgelegen parkeerplaats

De werknemers van Sallandse Wegenbouw hebben een tijdelijk busstation gecreëerd op de parkeerplaats aan de Parallelweg. Deze parkeerplaats zal in een later stadium verdwijnen om ruimte te maken voor de toeristische route. De route, die vanaf Marveld naar het centrum van Groenlo loopt, gaat via het Heuzelspad. Vanaf daar maken de toeristen de oversteek naar het nieuw aan te leggen wandelpad dat uitkomt in het Laantje van Lasonder. Daar kunnen de wandelaars dan via het park naar het centrum lopen. Deze route kreeg de voorkeur boven de andere optie: de route die door de Stationslaan zou lopen. De gekozen route krijgt meer uitstraling en moet meer 'beleving' opleveren voor de wandelaars. Bij het oude GOLS-station wordt een stuk spoor teruggeplaatst dat daar vroeger gelegen heeft. Het pad loopt daarna verder over het oude tracé.
Omdat ook het busstation aansluit op de wandelroute, wordt het verouderde plein nu grondig aangepakt. 'Het moet een gezellige en frisse plek worden, waar reizigers met een prettig gevoel kunnen wachten op de bus', zo is er gemeld. Voorlopig moeten de busreizigers dus even genoegen nemen met de tijdelijke halte op de parkeerplaats. Er komt straks volgens de betrokkenen iets heel moois voor in de plaats.