Achterhoeks Bachkoor. Yvonne van de Sluis
Achterhoeks Bachkoor. Yvonne van de Sluis Foto:

Open repetitie Bachkoor

GROENLO - Voor mensen met een goede stem en zangervaring, die graag eens vrijblijvend willen kijken of het zingen van klassieke muziek iets voor hen is, organiseert het Achterhoeks Bachkoor een Open Repetitieavond op woensdag 16 november 2016.

Men kan deze avond kennismaken met dirigente Elisabeth Blom, die per 1 november het stokje heeft overgenomen van Wolfgang Lange. Zij heeft veel ervaring met professionele ensembles en verschillende (kamer)koren. Met The Leiden Choristers behaalde ze zelfs een eerste prijs en publieksprijs op het Nederlands Koorfestival in 2012.
Ook gaf Elisabeth een cd uit ter ere van het jubileum van Daan Manneke, met wie ze intensief heeft samengewerkt. Haar professioneel dirigentschap combineert ze met haar solocarrière als sopraan bij onder meer Cappella Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging.
Elisabeth Blom zal op de Open Repetitieavond starten met repertoire voor het eerstkomende concert. Dit zijn vrij onbekende werken voor koor en orkest, die G.F. Händel en Henry Purcell componeerden voor het Engelse koningshuis.

Het Achterhoeks Bachkoor bestaat uit dertig enthousiaste leden, die afkomstig zijn uit de wijde omtrek van Groenlo. De leeftijd varieert van 35 tot 85 jaar. Ze repeteren wekelijks van 20.00 tot 22.00 uur, in de kapel van de Molenberg, Ziekenhuisstraat 14. Op deze open repetitieavond staat de koffie en thee klaar vanaf 19.30 uur.
De muziek voor deze avond is te verkrijgen door te mailen naar jaap.vansluis@gmail.com. Ook zijn de stukken in te studeren via midi-bestanden en te beluisteren via Spotify of YouTube.


www.achterhoeksbachkoor.nl