De hoofdrolspelers Jelle van Gorkom (links) en Tristan Hoffman . Foto: Theo Huijskes
De hoofdrolspelers Jelle van Gorkom (links) en Tristan Hoffman . Foto: Theo Huijskes

Van Gorkom en Hoffman bij BC SV Grol

Business Club SV Grol kent geslaagde bijeenkomst

Door Theo Huijskes

GROENLO - Aan de vooravond van het eerste lustrum heeft de Business Club (BC) van de sportvereniging Grol een succesvolle najaarsbijeenkomst georganiseerd. Circa honderd donateurs beleefden in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang een amusante en bovenal gezellige avond, die deze keer niet in het teken stond van de voetballerij, maar de wielrennerij en dit laatste in de breedste zin van het woord.

Het was afgelopen donderdagavond het tweetal Peet Kappen uit Nuland en Jos de Louw uit Oss, beiden werkzaam in het onderwijs en met name in het zuiden van dit land grote bekendheid genietende vanwege het tweemaal per jaar te organiseren Brabantse Wielercafé, die de presentatie alsmede het interviewwerk in handen hadden. Van dit tweetal had wielerfanaat en -specialist bij uitstek Peter Kappen de eer om de beide hoofdrolspelers (Jelle van Gorkom en Tristan Hoffman) aan in alle opzichten diepgaande, maar vooral boeiende interviews te onderwerpen.
Jelle van Gorkom (25), die dit jaar tijdens de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro de zilveren medaille in de wacht sleepte op het onderdeel BMX, pakte op een geweldige manier uit en wist de aanwezigen op een bijzonder gepassioneerde wijze te vermaken met zijn verbale hoogstandjes. Een relaas waarbij deze voorbeeldige sportman de toehoorders meenam in zijn achterliggende periode als BMX'er of in gewoon Nederlands fietscrosser. Alle hoogtepunten maar ook alle dieptepunten, met wat dit laatste betreft een tiental blessures in deze loodzware individuele wielersport. Natuurlijk kreeg, mede aan de hand van de opnieuw enerverende beelden, de zilveren race in Rio extra aandacht.
Voor een voltreffer bij de aanwezigen zorgde ook Grollenaar Tristan Hoffman, vele jaren profwielrenner met sportieve hoogtepunten als het Nederlands kampioenschap op de weg in 1992 en een tweede plaats in de ongekend populaire en tegelijkertijd loodzware klassieker Parijs-Roubaix in 2004. De onlangs tot ploegleider van de nieuwe wielerformatie Bahrain Merida aangestelde 46-jarige Hoffman - zoon van Tonnie en Annie, getrouwd met Vera en vader van Iris, Nout en Kaat - groeide helemaal in zijn rol en zorgde met zijn uitspraken en met name door het vertellen van diverse anekdotes voor een vermakelijk onderdeel in het programma.
Een geslaagde zet van het bestuur van de BCG was het ook om een afvaardiging van de Pfeifer Challenge (Niels Rondeel en John Ligtenberg) aan het woord te laten om nog eens hun ervaringen te delen, opgedaan tijdens de vorig jaar ondernomen tocht naar Parijs en weer terug, waarbij ruim € 50.000 ten behoeve van KiKa (Kinderen Kankervrij) bij elkaar werd gefietst.
De muzikale en vocale omlijsting van het geslaagde samenzijn, waarbij een goed drankje en een heerlijk hapje niet ontbrak, werd verzorgd door Grollenaar Tim Ebbers.