Theo Huijskes (links) en Geert-Jan Stokkers. Foto: PR
Theo Huijskes (links) en Geert-Jan Stokkers. Foto: PR Foto:

Oud-voorzitter scoort hoofdprijs en wint fraaie TV

GROENLO - De Vrienden van de S.V. Grol kunnen terugkijken op een uitstekend verlopen Fancy Fair, die afgelopen weekend voor de 43ste keer werd gehouden in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof.

"Ik vond deze Fancy Fair één van de meest memorabele van alle Fancy Fairs, die ik vanaf het begin in 1989 heb meegemaakt. Een stukje onverwachte geïmproviseerde Fancy Fair op de vrijdagavond, georganiseerd en uitgevoerd door twee leden van de VSVG, te weten Geert Jan Stokkers (voorzitter) en Rik van Dongeren speciaal voor de 45+ voetballers, een zeer laat op gang komende zaterdagmiddagsessie, gevolgd door een sprankelende Super Sunday met als domper de nederlaag van Grol 1 tegen Bon Boys 1. Maar de sfeer was zeer positief en de houding van alle deelnemers aan de Fancy Fair was lovenswaardig. Geen enkele wanklank, gezelligheid ten top, mooie prijzen en voldoende loten. Voor de lotenverkopers was het topsport, maar door de spontane medewerking was het plezierig, hard maar dankbaar werken!" Dat is de mening van secretaris-penningmeester Jan Schut, die zich al meer dan 27 jaar heeft ingezet voor de Vrienden van de Sv Grol.
De zondag begon al goed met veel publiek en de sfeer was gelijk goed te noemen. Vele mooie prijzen konden worden ingezet. Er was zelfs buitenlands bezoek uit Canada. Een lid van de grote familie Porskamp was in Groenlo en wilde ook eens een kijkje nemen bij de Fancy Fair, waarvan hij had gehoord toen onlangs een afvaardiging van de familie Porskamp in Canada bij hem op bezoek was.
De grote hoofdprijzen werden gewonnen door Ruben Zieverink (koelkast), Ans ten Bruin (tablet) en André Bomers (tablet). Bij de slotronde met de hoofdprijs (een grote TV) was het Sportcafé-eigenaar Rob Porskamp die het winnende lot mocht bepalen. Een glunderende,verraste en overdonderde oud-voorzitter Theo Huijskes had het goede lot in handen en mocht de prijs in ontvangst nemen. Theo maakte daarbij van de gelegenheid gebruik om de VSVG te complimenteren met het fenomeen Fancy Fair, een niet meer weg te denken onderdeel van de SV Grol.
Het was goed te zien dat een aantal spelers en vertegenwoordigers van Bon Boys ook getuige waren en meespeelden bij de Fancy Fair. Onder hen ook de in Groenlo wonende, bekende sportverslaggever Leon ten Voorde van TC Tubantia. Hij is tevens assistent-trainer van de Haaksbergse club, maar ook inmiddels al een beetje 'verGrolst'!
De succesvolle Fancy Fair werd ditmaal niet geopend, maar wel afgesloten met het zingen van het clublied van de VSVG tijdens tegelijkertijd een zinderende polonaise door het Sportcafé.