VV Grol 3. Foto: PR
VV Grol 3. Foto: PR Foto:

Winst en verlies voor volleybalheren Grol 3

GROENLO - Volleybalteam Heren 3 van VV Grol won thuis met 4-0 van Dash, maar ging uit met 4-0 onderuit tegen Wilskracht.

Zaterdag 5 november moesten de heren van Grol 3 aantreden tegen de heren van Dash 3 uit Vorden. Deze tegenstander stond onderaan in de competitie. Dus was het zaak om in deze wedstrijd geen set af te staan. En dat is gelukt. In de 1ste set begon de tegenstander met zes opslagfouten, maar ook de heren van Grol 3 konden er wat van: drie opslagfouten, tussenstand 6-3. Daarna werd er beter gespeeld en met een paar mooie aanvallen van onder andere Denis en Casper werd deze set met 25-15 gewonnen.
Voor de 2de set was het doel van Grol om de tegenstander onder de 10 punten te houden. Dit lukte wonderwel. Mede door een slechte spelverdeler van de tegenstander wonnen de Grollenaren deze set met 25-8. De 3de set was gelijk aan de de 2e set. Door goed passen en mooie aanvallen werd het 25-9. De 4de set begon slordig. Door de coach werden twee spelverdelers gewisseld. Grol kwam zelfs even achter te staan, maar een donderspeech van de bankzitters bracht de concentratie terug. De set werd door een goede servicebeurt van Bram (hij maakte negen punten achter elkaar), en wellicht ook omdat hij als aanvoerder werd aangewezen, met 25-15 gewonnen. Vijf punten - dat levert met 4 tegen 0 sets winnen op - in de knip

Afgelopen woensdag moesten de Grol-heren van team 3 uit om aan te treden tegen de eerste selectie van Wilskracht 1 (Kilder). Deze heren stonden bovenaan zonder een set verlies. Wat dit seizoen nog niet was gebeurd, Grol 3 was compleet, 10 personen. (Dit was de reden om een teamfoto te maken.)
Spelverdeler Henk was helaas geblesseerd, maar Menno was gelukkig bereid zijn taak over te nemen.
Ondanks de volledige selectie konden de volleyballers uit Groenlo deze wedstrijd niet winnend afsluiten. De heren van Wilskracht waren een maatje te groot. Via staffels en driemeter aanvallen werden de gasten volledig van de vloer geveegd. Een aantal spelers stond met open mond te kijken hoe mooi de ballen op de grond werden geslagen. Gezegd moet worden dat veel ballen gelukkig voor Wilskracht via de netrand bij Grol op de grond vielen.
Door de Grol-coach kon voluit gewisseld worden, maar dat bracht geen ommekeer in de diverse sets. Alleen in de 4de set stond Grol 3 een tijdje voor, maar door een aantal persoonlijke fouten zowel in de pass als de aanval werd de set toch door de thuisploeg gewonnen.
Setstanden: 25-15, 25-13, 25-12, 25-15.

De volgende wedstrijd is op zaterdag tegen Favorita 3. Dat heeft vijf punten meer dan Grol 3, dus dit wordt een belangrijke wedstrijd voor Grol om mee te doen voor de bovenste plaatsen.