Dirigent Willem LofF. Foto: PR
Dirigent Willem LofF. Foto: PR Foto:

Afscheidsconcert
'From Willibrord with Loff'

LIEVELDE - Na maar liefst 31 jaar komt er een einde aan het spreekwoordelijke tijdperk van Willem Loff als dirigent van Harmonie St. Willibrord. "We zijn er trots op dat we met hem vanuit de laagste divisie, klasse na klasse, promoveerden naar de hoogste divisie. Het heeft soms wat bloed, zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag er zijn. De quote 'hij kwam, hij zag en hij overwon' is hierbij wel toepasselijk", aldus een woordvoerder van de muziekvereniging uit Lievelde.

"Natuurlijk is het fantastisch successen te behalen met ons orkest. Wat echter veel belangrijker is, is het samen met veel plezier muziek maken. We maakten er samen met Willem iedere donderdagavond weer een muzikaal feestje van." St. Willibrord wil hem hiervoor graag bedanken. Dit doen ze door middel van een afscheidsconcert op 26 november. "Het wordt een bijzondere avond waarin we verschillende mooie muziekstukken ten gehore brengen. Het muziekprogramma is volledig door Willem zelf samengesteld. We spelen onder andere het sierlijke, maar ook bombastische werk 'Armenian Dances' (Alfred Reed), een persoonlijk favoriet van Willem. Dit dynamische werk is als een boek opgebouwd uit verschillende originele Armeense volksliederen. Ook spelen we de achtdelige suite 'Mascarade' (Serge Lancen), waarbij je je de gemaskerde personages, de verliefde Pierrot, de guitige Harlekijn en de zwervende Vagabond, al dansend inbeeldt. Ten slotte zingt u luidkeels mee met allerlei bekende en toepasselijke hits zoals 'The final countdown' (Europe) , 'Old and wise' (The Alan Parsons Project) en 'The show must go on' (Queen)."
Het concert vindt plaats bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. De toegang is gratis. Na het concert is er gelegenheid Willem Loff persoonlijk te bedanken. Voor aanvangstijd zie Keitjes/Gidsjes.


www.st-willibrord.nl