Job (midden), Mariska en Tiny. Foto: PR
Job (midden), Mariska en Tiny. Foto: PR Foto:

Themabijeenkomst uitvaart en erfrecht

GROENLO - Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het 'af te kloppen'. "Jammer en niet zo verstandig", zo vinden kandidaat-notaris Job van 't Hooft van notariskantoor Roerdink & Stevelink en Mariska Eppink en Tiny Nijhuis-Salemink, uitvaartverzorgers bij coöperatie DELA. "Er zijn een heleboel dingen die mensen zelf al kunnen regelen, en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keus voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting."

Om deze zaken bespreekbaar te maken houden Job, Mariska en Tiny op donderdag 24 november om 19.00 uur een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is.

De bijeenkomst vindt plaats in Uitvaartcentrum Ventura DELA, Lichtenvoordseweg 58 in Groenlo. Belangstellenden dienen zich voor 22 november aan te melden via jtemming@dela.org of 06 20 01 85 31. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor privé-vragen aan de hand van eigen polissen of testamenten.

Wanneer iemand niet in de gelegenheid is om de themabijeenkomst te bezoeken, en wel vragen heeft over bijvoorbeeld erven, schenken of een testament, kan bellen met de consulenten van DELA via 040 - 219 91 00 (voor leden van DELA) of met Roerdink & Stevelink Notarissen via 0544 - 46 19 25.