Vlnr. Andries de Groen, Jos Oostendorp, Michaël Lammers en Christof Elsinghorst. Foto: Ferry Broshuis
Vlnr. Andries de Groen, Jos Oostendorp, Michaël Lammers en Christof Elsinghorst. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Liedjes, veer en logo op opening carnaval

Vervolg van voorpagina

Ook traditionele schlager
Er was onder de zes deelnemers ook een echte onvervalste kraker naar traditionele snit, geschreven door Marcel Loff en met tekst van Jan Klein Gunnewiek en Nico Ressing, maar die haalde uiteindelijk een zeer eervolle 2de plek op basis van de waardering van vakjury en publieksjury samen.
Het moet gezegd: het was een avond met sfeer, met vrolijkheid, met gevarieerde muziek en stevige teksten die toch in totaal een wat ander beeld opleverde dan in voorgaande edities. Dat was ook de bedoeling van de organisatoren van deze avond - Patrick Pos, Tim Ebbers en Henri Walterbos - en daarin zijn ze zeker geslaagd.
De ander vier nummers kwamen van de Tönnekes met 'Grolle Alaaf', 'Rock 'n Roll in Groll' van Patrick Pos, 'Hier in Grolle' van Diggy Grooten en 'Ik blief in Grolle' van Peter Wekking.
Traditiegetrouw kreeg de winnaar de bekende Chris Muetstege bokaal uitgereikt en dat deed Ina Muetstege.
Vrijdagavond werd ook de Tom Smits Muzieknoot uitgereikt. Tom Smits, die dit jaar is overleden, heeft heel veel betekend voor het schlagersfestival. De prijs werd toegekend aan Diggy Grooten die daar zeer verguld mee was. Hij bracht met gitaar het lied 'Hier in Grolle' zoals hiervoor al vermeld.

Gouden veer
De avond van de 11de van de 11de staat bol van activiteiten. Het is jaarlijks ook een goede gewoonte dat een gouden veer wordt uitgereikt aan iemand die geen lid is van de Knunnekes maar wel heel veel voor het carnaval doet.
Die eer kwam viel deze keer te beurt aan Bert Wicherink, bekend muzikant van het Dweilorkest. De gouden veer werd uitgereikt door Tom Rooks namens de Zafantenclub en die deed dat traditiegetrouw met veel humor. Voor de echtgenote van Bert Wicherink waren er bloemen.

Buut
Op deze avond was er ook nog eens een buutreedner en wel Karel van de Kate die met een mooi verhaal over Amerika kwam, door de verkiezing van de nieuwe president was dat natuurlijk uiterst actueel. Hij kon de lachers op zijn hand krijgen met zijn Twentse humor in Amerikaanse stijl.

Logo
De stichting KAPSTOK komt elk jaar met een logo waarmee steeds op inventieve wijze wordt ingespeeld op actuele situaties. Deze keer is dat de aandacht voor de nieuwe ambachtelijke brouwerij die is gepland. 'Met zorg gebrouwen', zo luidt het mooie motto. Andries de Groen en Jos Oostendorp (van de komende brouwerij) onthulden het logo en volgens Andries de Groenlo gaat de brouwerij in januari 2018 open, maar eind volgend jaar is er al bier, zo verzekerde hij.
De 11de van de 11de was een hele mooie start van het carnavalsseizoen, het vijfde jaargetijde. En aanstaande vrijdag zal dan het nieuwe prinsenpaar worden gepresenteerd in het City Lido. Dan komt er een eind aan de regeerperiode van prins Michael en adjudant Christof, die vrijdagavond de 11de ook prominent aanwezig waren.

Bert Wicherink en zijn vrouw. Foto: Ferry Broshuis