Gezelligheid tijdens het benefietsinterklaasfeest. Foto: Eigen foto
Gezelligheid tijdens het benefietsinterklaasfeest. Foto: Eigen foto Foto:

Euphonia viert Sinterklaas met kinderen

BERKELLAND/OOST GELRE - Zaterdag begin van de avond in 't Spieker. Een zaal met enthousiaste kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's die samen een mooi sinterklaasfeest vieren. Met veel zang en muziek. Iedereen is er op uitnodiging van Muziekvereniging Euphonia. Even nadat de kinderen met z'n allen op de eerste rijen in de zaal 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht' zingen komt de goedheiligman binnen. Sinterklaas arriveert in 't Spieker deze keer eens niet op z'n paard, maar met een helikopter. Om tijd te winnen in zijn overvolle programma. Maar ook omdat een van zijn hoofdpieten, Piet Ongeluk, bij een val van het dak zijn been op meer dan 100 plaatsen heeft gebroken. Zijn veter zat los, ongelukje.

Door Rob Stevens

De kinderen werden vermaakt door de Hoofdpiet, de Pepernootpiet, Danspiet, Tutupiet en Piet Ongeluk. De Musicapiet ondersteunde in samenwerking met Euphonia het programma muzikaal. De hoofdrol was uiteraard weg gelegd voor Sinterklaas zelf. Op het toneel staat de hele voorstelling een schatkist. Wat zit er in? Het is even zoeken naar de sleutel van de schatkist. De Pepernootpiet blijkt hem bij zich te hebben, zonder dat ie het weet. Met hulp van de kinderen komt het toch in orde. De kist wordt geopend en er blijkt een briefje in te liggen. Er staat op dat voor alle kinderen in de oefenruimte van Euphonia een cadeautje klaar ligt.
Deze kinderavond was een benefietvoorstelling van Euphonia. De uitnodigingen hiervoor waren verstuurd via de sociale dienst en de voedselbank. In totaal geven 44 kinderen en hun gezinnen uit Berkelland en Oost Gelre zich hiervoor op. Samen hebben ze van de show genoten. Voor iedereen was er wat te drinken en wat lekkers. Na de voorstelling lag er voor alle kinderen in de oefenruimte van Euphonia een cadeau, speculaaspop, strooigoed, chocoladeletter en sleutelhanger op naam.
De avond was alleen mogelijk dankzij de medewerking van donateurs. Grote giften kwamen van SKG diaconie protestantse gemeente Lichtenvoorde, Regiobank, Wessel tegels Lichtenvoorde, Arco Winterswijk, Roerdink Notarissen Groenlo, Amazing Facilitaire Dienstverlening Eibergen en giften van particuliere. Kleinere giften kwamen van Zorgboerderij Drostlerhoeve Eibergen, de Klok Eibergen, de Lindeboom Eibergen, Bakker Schreuder Eibergen, Audio Integrate Neede, Profile Tyrecenter Vermeulen Eibergen, Florijn Discus Eibergen. En de Plus - en Jumbo supermarkt Eibergen, HEMA Eibergen, Bakker Oude Hilbert Eibergen en Bijzonder Gemaakt Eibergen gaven giften in natura.