Grol-speler Michel Kamphuis. Foto: Marcel Houwer
Grol-speler Michel Kamphuis. Foto: Marcel Houwer Foto:

Vierde winst op rij voor Grol 1: 3 - 1 tegen Pax

GROENLO - Na de de bekerwinst tegen De Tukkers, de competitiezege tegen FC Trias en een overwinning tegen AD '69 in de Achterhoek Cup, wist Grol 1 op zondag 27 november voor de vierde keer op rij thuis te winnen. Ditmaal was men te sterk voor Pax uit Hengelo (Gld).

Grol kwam voortvarend uit de startblokken. De thuisploeg stoorde vroeg en won menig duel op het middenveld. Na twintig minuten stond Grol daardoor al met 2 – 0 voor. Tweemaal kwam er een strakke lage voorzet van Jordy Oonk van rechts. In de vierde minuut was het Michel Kamphuis die de bal bij de eerste paal binnentikte. In de 21ste minuut was het Wouter Rexwinkel die de bal van dichtbij kon inschieten. Een vroege comfortabele voorsprong voor Grol. Daarna liet men het initiatief wat meer over aan Pax dat met Bobby Huurneman veelvuldig de aanval zocht. Het leverde echter geen gevaar op. Vlak voor rust leek Grol de derde treffer te scoren. Een voorzet van Michel Kamphuis werd door Jordy Oonk binnengekopt. De goedleidende arbiter Marc de Lang constateerde echter buitenspel. Ruststand derhalve 2 – 0.

In de tweede helft leek Grol helemaal op rozen te zitten. Na een uur spelen werd Wouter Rexwinkel gevloerd door Lars Hulshof, hetgeen de Pax-speler zijn tweede gele kaart opleverde en waardoor hij het veld moest verlaten. Iedereen verwachtte dat Grol de wedstrijd gemakkelijk zou uitspelen, maar niets was minder waar. Pax, dat tot dan toe weinig indruk maakte, gooide er een schepje boven op en Grol speelde vanaf dat moment te slordig. Dit leidde tot een rommelige fase met veel kleine overtredingen aan beide kanten. Wouter Rexwinkel kreeg een grote kans, maar struikelde op weg naar Pax-eeper Wesley Rouwenhorst over de bal. Wouter had veel dreiging gedurende de gehele wedstrijd maar wist dit helaas niet om te zetten in echte kansen. Grol maakte het zichzelf onnodig moeilijk en Pax wist met een man minder zelfs te scoren. Een schot van Rob Arends belandde voor de voeten van Jurre Lassche, die van dichtbij kon inschieten: 2 – 1. Nog geen twee minuten later kwam Grol heel goed weg toen Seije Elburg de bal buiten bereik van Wessel Baarslag op de binnenkant van de paal kopte. Daarna nam Grol het heft gelukkig weer in handen. Vlak voor tijd krulde Michel Kamphuis de bal net naast het Pax-doel. Ging het hier nog mis, in blessuretijd herhaalde hij de actie, maar nu krulde hij de bal prachtig langs Wesley Rouwenhorst: 3 – 1. Dit was tevens de eindstand.

Een zeer nuttige overwinning: Grol doet goede zaken en stijgt hiermee naar een gedeelde 5e plaats. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen MvR in 's Heerenberg op het programma. Aanvang: 14.00 uur.

Winst en verlies voor handbaldames

GROENLO - Dames 3 en Meiden E1 van HV Grol wisten afgelopen week te winnen. Dames 2 moest echter het hoofd buigen.

HV Grol 3-Reflex 2
Afgelopen zondag speelde Grol dames 3 tegen de dames van Reflex 2. Zij stonden op de laatste plaats, met slechts 1 punt minder dan Grol. De openingstreffer werd gescoord door Grol. Na een strak tweede doelpunt, liep Grol uit. Reflex kwam pas later op schot. Omdat er bij Reflex een lange keepster in het doel stond, was de opdracht van de coach: laag schieten. Dit resulteerde in 11 doelpunten in de eerste helft, Reflex vond 6 keer het doel van Grol. In de tweede helft was bij Grol de fut eruit. Er werd weinig bewogen, waardoor er niet genoeg ruimte ontstond om goed op het doel af te ronden. De keepster had in de gaten dat er veel laag geschoten werd, waardoor ze veel ballen tegenhield. Ook werden twee penalty's naast gegooid, doordat de keepster ver uit het doel kwam. Gelukkig voor het thuispubliek stond de verdediging van Grol goed en door knap keeperswerk kon Reflex nog maar drie keer scoren. Eindstand 11-9 in het voordeel van Grol.

OBW 2 - HV Grol 1
Afgelopen zondag stond OBW Dames 2 tegen HV Grol Dames 1 in Zevenaar op het programma. Vooraf was OBW de nummer twee en Grol stond zesde.
OBW zet het eerste doelpunt op het scorebord, een prachtig sprongschot. Door slechte balcontrole en onnodig veel balverlies wordt de ruststand 10-6.
Chantal opent de score in de tweede helft. OBW krijgt echter volledig grip op het spel terwijl bij Grol hangende kopjes te zien zijn. Zuiver aanspelen blijkt deze wedstrijd niet te lukken. Met een ondertal van vier bij Grol, door twee keer twee minuten, doet OBW wat het moet doen. Uiteindelijk mist Grol de kracht en de passie om het tij te keren, met nog vijf minuten op de klok is de stand 19-11.
Het toch wel verlossende fluitsignaal klinkt, de eindstand is 22-12 in het nadeel van Grol.

HCW - Grol meiden E1
De E-jeugd had zondag HCW in Winterswijk op het programma staan. Er kwamen al snel een paar mooie aanvallen waar goed naar elkaar werd gekeken en waarbij de meiden er zelfs voor zorgden dat ze elkaar vrij konden spelen. Een snelle bal terug vanaf de hoek of langs een speler heen stuiteren en vervolgens een andere verdediger trekken waardoor er een teamgenootje vrijkwam, dit resulteerde in een paar spectaculaire doelpunten. Ook verdedigend gaat het steeds beter, de meiden staan geen 'lucht' meer te verdedigen en zorgden er ook dit keer voor dat de goede spelers van HCW bijna niet meer konden gooien. Daardoor kwamen veel boogballen richting de keepers. Er werd niet geschrokken van de ballen die wel loeihard op de keepers afkwamen, ze werden vaak fantastisch tegengehouden door de meiden die in de goal stonden. Al met al hebben de Grol-meiden met veel plezier gehandbald en de winst moest natuurlijk gevierd worden met een bultje.
Wie nog een leuke naam weet voor de nieuwe mascotte? Deel het met het team.