Het Gemengd Koor Lichtenvoorde. Foto: PR
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde. Foto: PR

Kerstconcert Gemengd Koor Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Zondag 18 december is er, traditiegetrouw, weer een kerstconcert in de St. Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde, gezongen door het Gemengd Koor Lichtenvoorde. Dit jaar wordt het het 44ste kerstconcert.

Het programma is zoals altijd zeer gevarieerd: Naast muziek van Mozart en Mendelssohn-Bartholdy, worden er christmas carols gezongen en zal het geliefde 'Stille Nacht' niet ontbreken. Ook een traditioneel Zweeds kerstlied staat op het programma. Bij het slotlied, 'Hoor de eng'len zingen d'eer', worden alle aanwezigen uitgenodigd om mee te zingen met de koren. Het tweede couplet wordt in de originele Engelse tekst gezongen door het mannenkoor Shansons, dat is uitgenodigd als gastkoor. Shansons staat onder leiding van Harry Thissen. Ook het Winterswijkse Ladies Mix, onder leiding van Els Venneker, is uitgenodigd en zal een aantal mooie en vrolijke kerstliederen zingen.

Het Gemengd Koor Lichtenvoorde staat onder leiding van dirigent Jan Draaijer en wordt op de piano begeleid door Bas Tieltjes. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.