Sinterklaas bij het Taalcafé. Foto: PR
Sinterklaas bij het Taalcafé. Foto: PR Foto:

Het Taalcafé in december

LICHTENVOORDE - Bij het Taalfcafé kunnen mensenterecht voor een kopje koffie of thee. Daarnaast leren ze Nederlands praten, lezen en schrijven. Het Taalcafé richt zich voornamelijk op 'nieuwe Nederlanders' met verblijfstatus. Maar iedereen die zijn taal een stapje wil verbeteren is hartelijk welkom.

Op vrijdag 2 december is bij het Taalcafé gewerkt met het thema Sinterklaas. Met chocoladeletters, gesponsord door de Albert Heijn, werden er woorden gemaakt en geschreven. Mensen bedachten rijmwoorden voor gedichten en deden andere taalspelletjes.
Voor de maand december staan er verschillende thema's op het programma. Vrijdag 9 december staat de SDOA centraal.Vrijdag 16 december is het thema winter, en vrijdag 23 december lichtfeesten.
Woensdag 21 december vanaf 09.30 uur is er een uitstapje naar 'Kerst van stal'. Verzamelen is aan de Dijkstraat om te zorgen voor aankomst bij de tentoonstelling om 10 uur. Opgave voor het uitstapje kan via telefoonnummer 06 - 13814187.

Praktische informatie
Datum: Iedere vrijdag. Tijd: van 9.30 tot 11.30 uur. Locatie: boekwinkel LICHT, Dijkstraat 13, Lichtenvoorde. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelden is niet nodig.