De Grolse Hofzangers met op de voorgrond André Berentsen en Anke Ribbers. Foto: Theo Huijskes
De Grolse Hofzangers met op de voorgrond André Berentsen en Anke Ribbers. Foto: Theo Huijskes

Grolse Hofzangers vieren zevende lustrum

Twaalf zangers nu in nieuwe kledij van Smulbar Groenlo

Door Theo Huijskes

GROENLO - De niet alleen in Groenlo, maar ook daarbuiten en zelfs ver daarbuiten bekende zanggroep de Grolse Hofzangers treffen reeds voorbereidingen voor de viering van het zevende lustrum in 2017. Een onderdeel van die voorbereidingen betreft het in ontvangst nemen van nieuwe kledij van sponsor Smulbar Groenlo. Hieraan werd in de afgelopen week een officieel tintje gegeven met een bezoek van de op dit moment twaalf Hofzangers aan genoemde bar aan de Ruurloseweg in Groenlo.

Eigenaren/exploitanten André Berentsen en Anke Ribbers zijn bijzonder verheugd dat zij een bijdrage kunnen en mogen leveren aan het succes van de Grolse Hofzangers. "Onze smulbar hebben wij in december 2014 geopend en reeds na een periode van slechts twee jaar ervaren wij dat het in een grote behoefte in Groenlo en omgeving voorziet", vertelt André Berentsen. "En daarom doen wij met plezier iets terug naar de gemeenschap Groenlo. Mijn buurman Theo Geurink (zanger bij de Hofzangers, ThH) heeft mij benaderd voor de sponsoring van een stukje kleding en dat doen wij nu met heel veel plezier."

De Hofzangers door de jaren
De Grolse Hofzangers, nog steeds een groep echte hobbyisten, werd opgericht in 1982. Na achtereenvolgens gerepeteerd te hebben in de locaties D'n Angang en Pioniersgebouw in Groenlo, heeft men inmiddels al een groot aantal jaren een goed onderkomen in Café Halfweg in Voor-Beltrum.
In deze regio hebben de Grolse Hofzangers naast Groenlo met name ook in Lichtenvoorde een grote reputatie opgebouwd. Die reputatie is in de loop der jaren mede bewerkstelligd met de organisatie van het zogenaamde Frühschoppen, een jaarlijkse activiteit die in een later stadium werd omgedoopt in Spätschoppen. Dit jaarlijkse festijn is in het bestaan reeds op diverse plaatsen gehouden, maar vindt de laatste jaren steevast plaats in City Lido in Groenlo. Het programma wordt iedere keer afgestemd op vrolijke en vooral gezellige muziek en zang. Daarbij kan men inmiddels putten uit een repertoire, dat door de jaren heen circa 150, voor het merendeel populaire nummers, telt. In het verlengde hiervan heeft men in de afgelopen bijna 35 jaar tal van succesvolle cd's opgenomen.

Nieuwe leden welkom
Door het wegvallen van een aantal trouwe leden wil men de groep weer heel graag uitbreiden van twaalf naar zestien leden. Belangstellende zangers zijn derhalve van harte welkom. Deze maand verzorgen de Hofzangers nog een tweetal optredens in Groenlo. Allereerst op dinsdag 13 december in zaal De Pelikaan van City Lido, ten behoeve van de leden van de KBO afdeling Groenlo. En verder op 31 december (Oudejaarsdag) tijdens de oliebollenverkoop van bakker Michel Nales in de Streekmarkt Hart van Grolle in de Beltrumsestraat.