Robert en Dorien Wellink. Foto± Kyra Broshuis
Robert en Dorien Wellink. Foto± Kyra Broshuis Foto:

Winterse wandeling voor Kanjer voor Kanjers

Zwols echtpaar organiseert sponsor wandeling

Door Kyra Broshuis

ZWOLLE - Robert en Dorien Wellink organiseren drie prachtige wandeltochten om geld in te zamelen voor het goede doel: de stichting Kanjers voor Kanjers. "Wij vinden het erg belangrijk dat de kinderen in de Achterhoek kunnen sporten en bewegen. Kanjers voor Kanjers zorgt ervoor dat dat ook mogelijk is voor kinderen met een beperking. Voor deze kinderen is sport en beweging helaas niet vanzelfsprekend", zo vertellen Robert en Dorien.

Op 23 juni 2017 wordt in de Italië de Passo Dello Stelvio beklommen. Ook Robert en Dorien zullen deze berg gaan beklimmen. "Wij gaan wandelend de berg op. Een voorwaarde voor deelname is dat er minimaal 500 euro aan sponsorgeld wordt meegenomen, allemaal voor de stichting Kanjers voor Kanjers. Wij vinden het een goed idee om zelf iets te organiseren om dat geld binnen te halen. We willen daar graag echt iets voor doen. Daarom hebben wij drie prachtige en verrassende wandeltochten door het buitengebied van Zwolle georganiseerd om geld in te zamelen."

Bedrijfsbezoeken
De drie wandeltochten worden gehouden op zondag 11 december. Er zijn drie verschillende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. Bij die laatste afstand heeft de organisatie nog twee bijzonderheden te melden. "Tijdens de 15 kilometer-loop kom je aan bij twee echte Zwolse bedrijven die het anders doen dan anderen. Het gaat om de beroemde koeientuin van de familie Bomers en het bedrijf Visser Haardhout. Zij willen graag, geheel belangeloos, laten zien wat ze doen. Bij de wandeling van 10 kilometer kunnen de deelnemers één bedrijf bezoeken." Bij de Zwolse basisschool staan mensen van Kanjers voor Kanjers om twee reeds gerealiseerde projecten te laten zien en verdere uitleg te geven over de stichting. Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid om gezellig na te genieten bij Café Grolzicht. Hier kunnen de deelnemers luisteren naar Colorful, de zanggroep waar ook Dorien bij zingt. Deze groep zal een sfeervol muzikaal optreden verzorgen dat grotendeels in het teken van kerst zal staan.

Praktische informatie
Wanneer u ook dit goede doel wilt steunen dan zien Robert en Dorien u graag op 11 december. De 15 km start tussen 9 en 10 uur, de 10 km tussen 9.30 en 10.30 en de 5 km tussen 10 en 11 uur. Mocht u deze datum niet kunnen maar Robert en Dorien toch willen sponsoren, dan kunt u dit doen door een bijdrage te storten op rekening nummer NL 46 RABO 0314 1318 84 t.a.v. R.H.J. Wellink. Dit rekeningnummer is speciaal hiervoor geopend.
Een advies: de wandeltochten gaan veelal over bos- en maaipaden en zandwegen. Goede waterdichte schoenen worden aanbevolen. Start en eindpunt is Café Grolzicht. Deelname kost 10 euro, dit is inclusief consumptie en kop soep.