Het Nieuwjaarstoernooi in Den Elshof. Foto: PR
Het Nieuwjaarstoernooi in Den Elshof. Foto: PR Foto:

Nog een plek voor volleybalteam bij Nieuwjaarstoernooi

GROENLO - Op zaterdag 7 januari 2017 is er weer het door de Volleybalvereniging Grol georganiseerde Univé Oost Nieuwjaarstoernooi. Dit is een laagdrempelig volleybaltoernooi waar vrienden-, buren-, familie- en collega-teams strijden om mooie prijzen. Het vindt plaats van 12.30 tot ongeveer 19.00 uur in de sportzaal van Den Elshof te Groenlo. Er is nog plek voor één team.

"Dit jaar hebben wij plek voor 19 teams. 18 plekken zijn al ingevuld. We hebben dus nog een plek vrij, in de recreatieve klasse. In deze klasse moeten teams onderhands opslaan en mogen er maximaal twee Nevobo-spelers en minimaal twee dames in het veld staan. Inschrijven kan via www.vvgrol.nl/unive", zegt Randy Keunekamp, organisator.

"Naast het toernooi kent de dag nóg een hoogtepunt, namelijk de loterij. Hieraan hebben inmiddels vele Grolse ondernemers hun medewerking toegezegd. We bedanken iedereen voor de vele mooie prijzen, met als absolute hoogtepunt een vaart voor twee personen in de Univé luchtballon", vervolgt Keunekamp enthousiast. Het belooft volgens hem een bruisende dag te worden, waarin het nieuwe jaar sportief wordt ingeluid.


Vios MO17-1 kampioen

BELTRUM - Afgelopen weekend kon wederom de kampioensvlag gehesen worden op het terrein van voetbalclub Vios B. Zaterdag was het Vios MO17-1 dat de kampioenswedstrijd speelde tegen Sportclub Neede MO17-1D.

Het Needse team was de najaarscompetie begonnen in de tweede klasse. Voor deze klasse was het team echter te sterk waardoor het in de eerste klasse uit mocht komen.
Het werd een spannende strijd tussen beide uit de gemeente Berkelland afkomstige voetbalteams. Voorafgaande aan de wedstrijd ging Vios B aan kop en had Sp Neede nog een theoretische kans op de titel. Echter, de KNVB had geen ruimte om de achterstallige wedstrijden in te halen, ondanks dat Neede nog maar vier wedstrijden had gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de meiden MO17 dus al kampioen. Dit werd ze vlak voor de wedstrijd verteld en direct was de vreugde al enorm groot. Een tweede titel alweer, na het kampioenschap van 2015.
Ontdaan van zenuwen gingen de Vios-meiden van start en was de drang groot om te bewijzen dat ze de terechte kampioenen waren. Hier lieten de Beltrumse meiden vanaf het beginsignaal al geen twijfel over bestaan. Snel werd afstand genomen van Neede. Na rust echter een domper. Het was Janne Tammel die ongelukkig neerkwam, hetgeen betekende 'einde wedstrijd' voor haar. Na een verdiende 4-0 overwinning smaakte het kampioenschap pas echt goed.
Janne Tammel verbleef op dat moment in het ziekenhuis voor nader onderzoek. Haar teamspeelsters waren in gedachten bij haar en spraken de wens uit op een voorspoedig herstel.


Verlies en winst handbalsters Grol

GROENLO - De handbalsters van B1 van HV Grol kregen uit een flinke afstraffing van Huissen. Dames 2 was thuis in Groenlo net de baas over HCW Winterswijk.

Grol B1 - Huissen B1
Op zondag 4 december speelden de meiden van de B1 van HV Grol uit in Huissen. De laatste drie wedstrijden hadden in totaal 5 punten opgeleverd, dus het team ging vol vertrouwen op weg naar Huissen. Na vijf minuten spelen was het nog 0-0, beide teams lieten geen goede aanvallen zien. Huissen wist dit tij als eerste te keren en in no time stond het team uit Groenlo met 5-1 achter. De meiden van Huissen wisten mooie, snelle aanvallen neer te zetten, waarbij telkens iemand op het juiste moment de gaten in de Grolse verdediging benutte. Het ontbrak de Grol-meiden aan het inzicht en de juiste timing om dit ook bij de Huissense dames te doen. Lukte het soms wel, dan stond er een goede keeper die haar doel schoon wist te houden. De ruststand was 7-2 in het voordeel van Huissen. Ondanks de oppepper in de rust gaf de tweede helft vrijwel hetzelfde beeld. Huissen wist Grol telkens te verschalken met snelle aanvallen en breaks, de meiden van Grol hadden er helaas geen antwoord op. De eindstand was dan ook 18-7 in het voordeel van Huissen.

Grol Dames 2 – HCW Winterswijk
Op zaterdag 3 december stond voor Dames 2 van HV Grol de wedstrijd tegen HCW Winterswijk op het programma, deze werd thuis gespeeld op sportpark Den Elshof. In de eerste helft ging Grol vol energie van start. De verdediging zat goed dicht waardoor HCW moeilijk tot scoren kwam. Ook in de aanval lieten de Grol-dames zien wat ze kunnen, er werden er mooie acties gemaakt waaruit gescoord werd. De ruststand werd 9-5 in het voordeel van Grol. In de tweede helft kwamen de dames uit Groenlo echter maar moeilijk uit de startblokken. Het spelen op tempo werd minder en er werden cruciale fouten gemaakt, waar HCW gretig gebruik van maakte. De gasten uit Winterswijk wisten de score dan ook gelijk te trekken. Door goed samenspel kreeg Grol daarna weer een kleine voorsprong. Keepster Pascalle Zeeman wist twee penalty's tegen te houden. Ook A-jeugdspeelsters Kirsten Groot Zevers en Pien Pasman hadden een belangrijk aandeel in deze wedstrijd. De eindstand werd 17-15 in het voordeel van Grol.