Sint en enkele Pieten komen aan op locatie Buitenschans. Foto: PR
Sint en enkele Pieten komen aan op locatie Buitenschans. Foto: PR Foto:

Sint bezoekt De Ni-je Veste

GROENLO - Het is en blijft een leuke tijd. Sinterklaas. Vol verwachting wordt er al decennialang uitgekeken naar het moment dat de Sint weer naar Nederland komt. Met een stoomboot vol pakjes. Voor jong en oud. Maar vooral toch voor de allerkleinsten. Zo is er ook op basisschool De Ni-je Veste afgelopen weken volop aandacht geweest voor de goedheiligman. Een van de leerkrachten kijkt terug.

"Met dank aan het Sinterklaasjournaal. Iedere dag werd er met spanning uitgekeken naar de avonturen, die de Pieten ook dit jaar weer beleefden. Of ze nu zwart waren of vol roetvegen, het maakte niet uit. De allerkleinsten zaten elke keer aan de buis gekluisterd. Met een rode blos op de wangen werd er vervolgens gekleurd en geknutseld. Vol aandacht geluisterd naar de verhalen van de juf. Met veel enthousiasme gezongen. Niet alleen over de stoomboot en de deur, waarop nog steeds wordt geklopt. Ook de moderne Sinterklaasliedjes staan garant voor veel zang- en dansplezier."
Het Sinterklaasgebeuren bereikte een hoogtepunt toen op 5 december de Sint met zijn pieten een bezoek brachten aan De Ni-je Veste. "Zowel op de locatie Buitenschans als op de locatie Wheme stonden de kinderen die ochtend ongeduldig en zenuwachtig te wachten met in hun hoofd die ene, brandende vraag: "Zal de goede Sint wel komen?" Met een opgelucht gevoel en een van blijdschap stralend gezicht werd Sinterklaas even later begroet. Een handje hier, wat pepernoten daar. Zo wandelden Sint en Piet over de speelplaats naar de ingang van de school. De kinderogen zeiden op dat moment alles wat er te zeggen was. Ze weerspiegelden een tevredenheid en geluk, zoals alleen kinderogen dat kunnen. Even later, toen iedereen in school zijn plek had ingenomen, was het feest. Niet alleen de kinderen, ook de ouders genoten volop. Trots op hun zoon en dochter, zoals ze voor Sinterklaas een liedje of versje brachten. Of een simpele tekening, maar met o zo veel gevoel en waarde gemaakt. En de Sint? Als echte kindervriend was hij lovend over de inzet van de kinderen op school. Over hun gedrag. Over de prima sfeer in de groepen. Zowel de kleuters als de leerlingen van groep 3 tot en met 5 kregen mede daarom na afloop hun welverdiende cadeautje. Dat de leerlingen van groep 6 tot en met 8 net zoveel genoten van hun surprises droeg alleen maar bij aan de feestvreugde. Geen wonder dat er in menig gezin na schooltijd nog volop werd nagepraat over een zeer geslaagde dag. En 's avonds in bed begon het grote rekenen. Nog maar ongeveer 365 nachtjes slapen en dan is het alweer zo ver."