Een cursist van atelier The M.A.D. House legt de laatste hand aan een schilderij voor de expositie. Foto: Barbara Pavinati
Een cursist van atelier The M.A.D. House legt de laatste hand aan een schilderij voor de expositie. Foto: Barbara Pavinati Foto:

Cursisten exposeren in
The M.A.D. House

LICHTENVOORDE- Iedereen die altijd al nieuwsgierig is geweest naar wat amateurkunstenaars in Lichtenvoorde en omgeving maken, is op zaterdag 10 of zondag 11 december welkom op de expositie in atelier The M.A.D. House, Middachtenstraat 45. Cursisten van beeldend kunstenaar Astrid Vredegoor tonen hun zeer diverse werk. Van 13.00 uur tot 18.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de kunstwerken te komen bewonderen.

Het is een traditie bij The M.A.D. House dat cursisten eens in de twee jaar zelf een expositie organiseren. Dit jaar is het weer zover. Ongeveer dertig deelnemers stellen twee of drie werkstukken per persoon ten toon. De stijl van de schilderijen verschilt onderling sterk. Zo is de ene cursist een realistische fijnschilder en de ander een ware expressionist. Er is ook projectiescherm aanwezig waarop foto's van het niet tentoongestelde werk te bezichtigen zijn.

Tijdens de lessen is aan verschillende technieken aandacht besteed. Hierdoor is er de op expositie een breed scala aan werken te bewonderen: olie- en acrylschilderijen, aquarellen, pastel- en pentekeningen en resultaten van diverse druktechnieken zoals droge naald, houtsnede of hoogdruk.