Cindy Wiegerinck (rechts) en Henny van den Brink (midden) bezorgen de taart bij burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Theo Huijskes
Cindy Wiegerinck (rechts) en Henny van den Brink (midden) bezorgen de taart bij burgemeester Annette Bronsvoort. Foto: Theo Huijskes

College koopt taart voor het goede doel

OOST GELRE - Woensdag 21 december 2016, 15.15 uur. In de kamer van burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre wordt onder het toeziend oog van de overige leden van het college van B&W een riante slagroomtaart bezorgd. De bezorging geschiedt door een tweetal teamleden van het Graafschap College, locatie Groenlo. De taart heeft het college gekocht voor een bedrag van 100 euro. Het geldbedrag komt ten goede komt aan een goed doel.

Door Theo Huijskes

De Groenlose locatie van het Graafschap College houdt hiermee een traditie in ere. En dat is een actie in de laatste schoolweek van het jaar, waarvan de opbrengst ten goede komt van een jaarlijks wisselend goed doel. Vorig jaar en ook dit jaar maakt 'Het Glazen Huis' daarbij onderdeel uit van de actie. Verder is deze keer ook een nieuw programmaonderdeel ingevoerd, te weten 'De nacht van Schralenstein: van 22.00 uur op de donderdag tot 10.00 uur op de vrijdag.
In het gemeentehuis in Lichtenvoorde zijn Cindy Wiegerinck, teamassistent, en Henny van den Brink, senior docent vz, die het college op de hoogte stellen van de opzet en het doel van de actie van dit jaar.
"De locatie van het Graafschap College in Groenlo omvat een tweetal belangrijke studierichtingen en dat zijn Zorg en Welzijn. En dat zegt in feite genoeg. In het verlengde daarvan ontplooien wij - docenten, medewerkers en leerlingen gezamenlijk - iedere keer aan het eind van het kalenderjaar een actieweek. Deze keer van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december. Het doel daarvan is natuurlijk om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Het binnengehaalde geld gaat dit jaar naar de kinderen van de cliƫnten van de Voedselbank Oost-Achterhoek", aldus Cindy en Henny.
De organisatie streeft ernaar om circa 200 kinderen een plezier te kunnen doen met een cadeau in de vorm van educatief boek en een educatief spel. Naast de leerlingen, die zich massaal inzetten voor dit goede doel, willen ook docenten en overige medewerkers zich niet onbetuigd laten. Daarbij is men - zeven teams in totaal - op het idee gekomen om onderling een wedstrijd aan te gaan wie een taart verkoopt voor de hoogst mogelijke prijs. Het team van Cindy en Henny verkocht de taart dus voor 100 euro aan het college.
Burgemeester Annette Bronsvoort was bijzonder lovenswaardig over het initiatief.