Hoofdtrainer Jeroen Burghout van sv Grol. Foto: Theo Huijskes
Hoofdtrainer Jeroen Burghout van sv Grol. Foto: Theo Huijskes

Jeroen Burghout gaat weg bij Grol

Scheidend oefenmeester wil hogerop

Door Theo Huijskes

GROENLO - De sportvereniging Grol en hoofdtrainer Jeroen Burghout (32) gaan aan het eind van het huidige voetbalseizoen uit elkaar. Burghout, die toe is aan een nieuwe uitdaging op een hoger niveau, heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de club uit Groenlo.

Wanneer het niet alleen aan het Grolbestuur, maar ook aan de spelers- en begeleidingsgroep had gelegen, was de uit Apeldoorn afkomstige ambitieuze oefenmeester gebleven. Mede omdat de voltallige spelersgroep achter het aanblijven stond, had het bestuur hem een nieuwe aanbieding gedaan voor het seizoen 2017-2018. Na gesprekken met het bestuur, besloot Burghout echter deze week om afscheid te nemen van Grol. Dit wel met de onvoorwaardelijke toezegging dat hij het huidige seizoen op een waardige wijze wil afsluiten. Bestuur, spelers, begeleidingsgroep en bovenal Burghout zelf hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Grol 1 staat momenteel op een zesde positie in de 3e klasse C van de KNVB met 21 punten uit dertien wedstrijden.

Bij zijn aanstelling in 2015, op toen 30-jarige leeftijd, was Burghout de trainer, die met WSV Apeldoorn aan het eind van de competitie 2014-2015 Grol in de nacompetitie terugzette naar de tweede klasse om zelf met WSV te promoveren naar de eerste klasse. De afscheid nemende trainer van Grol is in het bezit van het trainersdiploma UEFA A/Trainer-Coach I KNVB. Hij blijft Grol een prachtige vereniging vinden die alle zaken, zoals organisatie en accommodatie, voortreffelijk voor elkaar heeft.
"Een club met uitstraling die minimaal in de tweede klasse thuis hoort. Maar mijn ambities en voorwaarden stroken op dit moment niet met de mogelijkheden van sv Grol en een positie als derdeklasser. Maar ik ben er wel enorm op gebrand om met deze jonge spelersgroep er in de tweede helft van het huidige seizoen nog iets moois van te maken. Deze prachtige club, staf en selectie verdienen wat dat betreft 100% inzet van mij."
Grol moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2017-2018, het seizoen dat het 100-jarig bestaan van de Groenlose voetbalclub inluidt.

Nadat er op zaterdag 24 december jl een gesprek heeft plaatsgevonden tussen een afvaardiging van het hoofdbestuur, een delegatie van de spelersgroep en enkele leden uit de begeleidingsstaf van de eerste selectie, kunnen belangstellende oefenmeesters, die de club uit Groenlo graag onder hun hoede willen hebben, deze week tot en met vrijdag 30 december nog solliciteren. Gelet daarop is het niet waarschijnlijk dat de naam van de nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd kan worden tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Deze vindt aansluitend aan de Nieuwjaarloop plaats op zondag 8 januari 2017. Tijdens dit altijd gezellige samenzijn zal ook het deelnemersveld bekend worden gemaakt voor het Internationale Marveldtoernooi 2017. Tevens zal dan het concept jubileumprogramma worden gepresenteerd voor de viering van het 100-jarig bestaan van Grol in 2018.