Milou Pasman. Foto: Kyra Broshuis
Milou Pasman. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Milou Pasman zingt voor het goede doel

GROENLO - Tijdens de uitvaartdienst van haar geliefde buurmeisje Jade Groot Zevert zong Milou Pasman (13) voor het eerst in het openbaar. Op zondag 22 januari zingt ze, met begeleiding van broer Thijs (17) en zus Inge (20), weer in De Bron. Dit keer om geld op te halen voor Kanjers voor Kanjers. Het idee ontstond bij het afscheid van Jade.

Door Kyra Broshuis

"Jade, afgelopen zomer overleden op 11-jarige leeftijd, en ik zongen vaak samen. Voor haar heb ik bij haar afscheid haar lievelingsnummer 'Someone like you' van Adele gezongen. Het was natuurlijk een heel moeilijk moment maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het gaf me een goed gevoel om op die manier toch nog iets voor Jade te kunnen betekenen", vertelt Milou. Het idee om een miniconcert te geven kwam van broer Thijs die ook de verdere organisatie en de presentatie op zich neemt. Zo heeft hij onder andere een logo ontworpen voor het concert dat de naam M-Hour heeft gekregen.

Voor Kanjers voor Kanjers
"We hebben natuurlijk eerst overlegd met Cindy, de moeder van Jade. Zij vond het gelukkig ook een heel mooi idee. De opbrengst van de vrije gift willen we graag doneren aan een stichting waar Jade zelf ook veel aan heeft gehad: de stichting Kanjers voor Kanjers." Milou zal tijdens het concert verschillende nummers zingen, variƫrend van bijvoorbeeld 'Jolene' van Dolly Parton tot hedendaagse hits. Milou speelt zelf piano maar zal tijdens het concert ook begeleid worden door haar zus Inge op de piano. Ook zal Inge zelf wat nummers meezingen. "Er komt ook nog een verrassingsoptreden tussendoor."


lees verder op pagina 9