Foto: PR Vios Beltrum
Foto: PR Vios Beltrum Foto: PR Vios Beltrum

Loopgroep en bootcamp
bij VIOS

BELTRUM - Sportvereniging VIOS vindt het belangrijk dat er een goed sportaanbod is in Beltrum waarbij de toegang laagdrempelig is. Aan het begin van het huidige seizoen is VIOS Beltrum om deze reden gestart met een loopgroep onder leiding van Emiel Koster, op de zaterdagochtend vanaf 9.00 uur. Afwisselende looptrainingen waarbij iedereen kan instromen op zijn eigen niveau. "Een goede zet," aldus Emiel Koster. "Want elke zaterdag melden zich gemiddeld 13 lopers."

Bootcamp
Een andere mogelijkheid is de bootcamp, onder leiding van Chantal Papen, elke dinsdagavond, start 19.30 uur, vanaf Sportpark 'De Sonders'. Net als bij de looptraining kunnen ook hier leden en niet-leden, startende en ervaren lopers aansluiten. Ligt bij de intervaltrainingen de nadruk op het verbeteren van de basisconditie van de loper, bij de bootcamptrainingen ligt de focus op het verbeteren van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bankjes, muren, bomen of andere 'natuurlijke' obstakels. De Beltrumse survival in het piepklein.

Clinic en receptie
Op zondagochtend 15 januari zullen Emiel Koster en Chantal Papen hun krachten bundelen en samen een loopclinic verzorgen. Aansluitend op de loopclinic wordt er bij VIOS Beltrum een nieuwjaarsreceptie georganiseerd. Zowel leden als niet-leden worden uitgenodigd om aan deze clinic deel te nemen. Er wordt gestart om 12.00 uur en de kleedlokalen zullen vanaf 11.30 uur open zijn.