Sfeer in de kantine van de school. Foto: PR
Sfeer in de kantine van de school. Foto: PR Foto:

Actie Graafschap College brengt ruim 9000 euro op

GROENLO - Dat hadden de organisatoren van de actie Kado voor en Kind niet durven dromen: een opbrengst van 9000 euro om kinderen waarvan de ouders op of onder de armoedegrens leven een mooi cadeau te kunnen geven.

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen in armoede. Hiervan zijn 400.000 kinderen. Kinderen die aan de situatie waarin zij zitten helemaal niets kunnen doen. Het idee om voor deze kinderen iets te kunnen doen heeft studenten en docenten van het Graafschap College in Groenlo gemotiveerd hun beste beentje voor te zetten.
Studenten en docenten hebben de week voor de kerstvakantie allerlei acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen. Zo werd er een bingo georganiseerd, oliebollen gebakken en verkocht en diners en tapasavonden voor ouders gehouden. En dit is nog maar een kleine greep uit het aantal acties dat is georganiseerd. De actieweek werd omlijst door het glazen huis dat in de kantine was gebouwd waarin de hele week driel docenten bivakkeerden die zorgden voor de muzikale omlijsting van de activiteiten.
De actieweek werd afgesloten met de Nacht van Schralenstein (een verwijzing naar de straat waar de school staat) waarin in het hele schoolgebouw allerlei activiteiten werden gehouden van donderdag 22.00 uur tot vrijdag 10.00 uur. In de kantine van de school waren diverse bands en dj's en in de lokalen werden workshops gegeven of kon men meedoen met karaoke, een FIFA-toernooi, griezelen in de horrorbioscoop of een leuke fotoshoot maken. Ongeveer 250 studenten hebben de Nacht van Schralenstein meegemaakt.
Op vrijdag 23 december om 10.00 uur werd de fantastische eindstand van ruim 9000 euro bekend gemaakt. Voor dit geld worden in maart de cadeaus gekocht. Hierin wordt samengewerkt met de Voedselbank Oost Achterhoek die zal zorgen voor de distributie. Het cadeau zal bestaan uit een boek een stuk speelgoed. Boekhandel Kramer uit Winterswijk zal meehelpen met het uitzoeken van de boeken. Ook voor het speelgoed wordt contact gezocht met een speelgoedwinkel.
De organisatoren van de actie Kado voor een Kind zijn bijzonder tevreden over het verloop van de actie, en hopen de kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank Oost Achterhoek blij te kunnen maken met een mooi cadeau. Naar verwachting zal het om ongeveer 250 kinderen gaan.

Even kijken of we er wel goed op staan... Foto: PR
Een workshop dance in één van de lokalen. Foto: PR
Er werd een diner bereid voor de ouders. Foto: PR