Medewerkers van Probroed met de cheques. Foto: Kyra Broshuis
Medewerkers van Probroed met de cheques. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Probroed & Sloot geeft aan goede doelen

GROENLO - Het is een mooie jaarlijkse traditie van de personeelsvereniging van Probroed & Sloot in Groenlo. Elk jaar wordt er een substantieel bedrag gedoneerd aan verschillende goede doelen in de regio. Dit jaar zijn die doelen: de Ouderensoos in Vragender, De Vliertuin in Winterswijk, zwembad Meekenesch in Lichtenvoorde, EHBO Harreveld en Noud & Mart BMX Vrienden uit Lichtenvoorde.

Door Kyra Broshuis

Gezellige middag
met gepensioneerden

Tijdens de uitreiking van de cheques zijn ook de gepensioneerde medewerkers van het Probroed & Sloot aanwezig. "Zij krijgen uiteraard ook elk jaar een kerstpakket en we vinden het leuk om daar voor hen een gezellige middag van te maken. Deze mensen vinden het prachtig om elkaar weer te zien en oude herinneringen op te halen. Daar genieten wij ook van", zo vertelt Edwin Paardekoper van de Groenlose broederijonderneming.

Investering in de gezondheid van medewerkers
Om de mensen bij het bedrijf gezond te houden, krijgt elke medewerker twee stuks fruit per dag. Aan het eind van het jaar wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die ten goede komt aan de goede doelen. Deze doelen zijn door de werknemers zelf aangedragen. Probroed & Sloot maakt er vervolgens een mooi bedrag van. "Wij investeren graag in de gezondheid van onze werknemers. De goede doelen sluiten aan bij de missie van ons bedrijf: ze moeten regionaal zijn en bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen. We schenken jaarlijks ook een mooi bedrag aan Alpe D'Huzes. Onze fruitactie is een groot succes, we hebben het nu ook bij onze vestiging in Meppel geïntroduceerd", zegt Paardekoper.

Blij met de donaties
De ontvangers van de cheques, allemaal 500 euro, zijn blij met de welkome donaties. De Vliertuin gaat het geld gebruiken voor de inrichting van de openbare tuin met onder andere een klimtoestel met natuurlijke uitstraling. Zwembad Meekenesch, dat nu vier jaar draait met ruim 60 vrijwilligers, wil van de bijdrage materiaal aanschaffen voor de baby- en peutergroep. De mensen van de EHBO Harreveld gaan het geld gebruiken voor de EHBO-lessen aan kinderen en als bijdrage voor een AED-kast. In Vragender zal de cheque van Probroed & Sloot worden ingezet voor materialen voor het nieuwe gebouw van de Ouderensoos. De 12-jarige Nout en de 9-jarige Mart Garstenveld kunnen het geld goed gebruiken om aan zoveel mogelijk wedstrijden mee te doen. "Wij willen Jelle van Gorkum achterna en willen ons kwalificeren voor het EK en het WK. We zijn erg blij met deze donaties, nu kunnen we nog meer en beter trainen. Jullie kunnen onze prestaties volgen op onze Facebooksite!" aldus de BMX Vrienden uit Lichtenvoorde.