Hugo Bomers van EP: Groot Zevert overhandigt de koelkast aan Susanne Wassink. Foto: PR
Hugo Bomers van EP: Groot Zevert overhandigt de koelkast aan Susanne Wassink. Foto: PR Foto:

Cliëntcontactdagen van SDOA

REGIO - De Cliëntenraad Participatiewet SDOA behartigt de algemene belangen van de mensen die zijn aangewezen op een uitkering van de Sociale Dienst Oost-Achterhoek. Om hun werk goed te kunnen doen willen de leden van deze raad een goed contact met deze achterban. Informatie van cliënten over ervaringen met het gemeentelijk minimabeleid is belangrijk en nuttig om te komen tot hun belangrijkste instrument, namelijk het geven van gevraagde en ongevraagde adviezen aan het bestuur van SDOA. De cliëntenraad is onafhankelijk en bestaat uit elf leden en een onafhankelijk voorzitter.

De Cliëntenraad van de SDOA wil graag weten wat zij voor de cliënten kunnen betekenen. Daarom organiseert de Cliëntenraad bijeenkomsten voor cliënten. Zij wil bijvoorbeeld weten of de cliënten bekend zijn met de Cliëntenraad, wat men van het maatwerk bij bijzondere bijstand vindt en hoe het contact met de SDOA is.

De Cliëntcontactdagen zijn op:
7 september in Lichtenvoorde (gemeente Oost Gelre) zaal Hogenkamp, Aaltenseweg 33, Lichtenvoorde
14 september in Haarlo (gemeente Berkelland) locatie Kulturhus, Wolinkweg 8, Haarlo
21 september in Winterswijk (gemeente Winterswijk) Wijkgebouw Stichting 't Kreil, Dingstraat 25, Winterswijk
De bijeenkomst duurt op alle drie locaties van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur. Toegang, koffie en thee met wat lekkers zijn gratis. Bij deze bijeenkomsten is de wethouder van de gemeente ook aanwezig.
Cliënten van SDOA kunnen zich opgeven via clientenraad@socialedienstoostachterhoek.nl of via SDOA, antwoordnummer 3011, 7140 ZX Groenlo onder vermelding van Cliëntcontactdagen. Graag hierbij vermelden in welke gemeente men wil deelnemen.


clientenraadparticipatiewet.sdoa.nl


Susanne Wassink wint koelkast
bij EP: Groot Zevert

GROENLO - Anderhalve maand lang maakten klanten van EP: Groot Zevert in Groenlo tijdens de SummerSale bij elke aankoop kans op een limegroene SchaubLorenz koel-vriescombinatie ter waarde van 799 euro. Woensdag 16 augustus vond de trekking plaats. De gelukkige winnaar was Susanne Wassink uit Groenlo. Naast de SummerSale actie kunnen exclusief klant van EP het hele jaar nog mee doen aan de actie 'Vlieg mee met EP:' Men maakt dan het hele jaar kans op een all inclusive vakantie voor twee personen naar Zuid-Spanje. De actie is een groot succes en heeft ondertussen al zes klanten gelukkig mogen maken.


Mondriaan met een knipoog

GROENLO - Nel Gockel verzorgt een cursus 'Ontwerp je eigen 'Mondriaan'. Ontdek hoeveel plezier en voldoening het geeft hier zelf ook letterlijk invulling aan te geven. Dit alles met een knipoog naar de meester.

Verschillende mogelijkheden worden aangereikt. Mensen die dit al eerder hebben gedaan kunnen een eigen 'Boogie Woogie' ontwerpen. . Geschikt voor iedereen die zin heeft deze uitdaging aan te gaan, met of zonder ervaring. Zes lessen, eens per twee weken, maandagavond.

Voor kinderen van zeven tot twaalf jaar is er 'Verrassend tekenen' op de woensdagmiddag. Creatief bezig zijn, heel divers en uitnodigend. Schilderen, tekenen en een keer knutselen. Zes lessen, eens per twee weken.
Alle lessen beginnen vanaf week zevenendertig.
Informatie: Nel Gockel. 06-57999769 of nelgockel@gmail.com.

'Ontwerp je eigen Mondriaan'. Foto: PR