De Schoapenscheerders. Foto: PR
De Schoapenscheerders. Foto: PR Foto:

Kermis met De Schoapenscheerders

LICHTENVOORDE - Vanwege de grote opkomst en vooral vanwege de supergezellige sfeer wordt ook dit jaar weer kermis gevierd bij Hogenkamp met de Schaopenscheerders. W

Ooit, ergens in het begin van de zestiger jaren, was het tijdens een van de kermisdagen heel erg stil en rustig op straat. "Dat is toch geen kermissfeer", heeft toen een aantal fanatieke Sint Ceacilia harmonieleden gedacht. Vervolgens haalden zij thuis hun instrumenten op en begonnen spontaan muziek te maken in de Lichtenvoordse straten en cafés. Boerenkapel De Schoapenscheerders was geboren.
Sindsdien is er geen kermis in Lichtenvoorde meer gevierd zonder de markante aanwezigheid van de groep die altijd vooruit gegaan werd door het typerende vaandel waaraan natuurlijk, hoe kan het anders, een prachtig schapoenvacht hangt. En natuurlijk ontbrak in al die jaren de klomp waar een vrijwillige gift gedoneerd kon worden niet. Decennia lang waren de Schoapenscheerders de sfeermakers in de straten en cafés. Als zij binnenkwamen met of zonder de pas gekroonde schutterskoning, was het geheid groot feest en een en al uitbundigheid.
Maar, zoals aan alles, kwam ook aan dit tijdperk langzaam een einde. De huidige kermisbezoekers hebben een andere muzieksmaak, de jonge generatie van weleer is langzamerhand zilverkleurig van haar geworden en wat minder talrijk op straat tijdens het Lichtenvoordse volksfeest. Maar dat wil nog niet zeggen dat die generatie en De Schoapenscheerders van elkaar willen scheiden. De sfeer van weleer, de muziek van toen, het dansje met je meisje: het is allemaal nog te beleven En wel op kermisdinsdag 12 september in zaal Hogenkamp. Astrid en Erik zullen hun gasten op de voor hen zo kenmerkende gastvrije manier verwennen met koffie, drankjes en diverse snacks voor de lekkere trek. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Kaart voorverkoop vanaf 22 augustus voor 6 euro bij zaal Hogenkamp, kapsalon Simone en bij KBO De Treffer van 09.30 tot 11.30 uur op 29, 30 en 31 augustus en op 5, 6 en 7 september.