Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. Foto: PR
Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. Foto: PR Foto:

Volop vertier op Boerendag

LIEVELDE - De herfst is in aantocht en dat betekent voor boeren dat zij de oogst gaan 'binnenhalen'. Op de markt bij de Boerendag op zaterdag 2 september bij Kaasboerderij Weenink is in verschillende stands de oogst van de zomer te proeven. Er is jam, fruit en brood. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

De familie Stevens geeft op de Boerenmarkt een demonstratie met een nostalgische dorsmachines. Bezoekers kunnen zien hoe een halve eeuw geleden gedorst werd. Om 11 uur en 14.00 uur kunnen belangstellenden samen met de boer en rondje maken over de boerderij. Op de 'beleefboulevard' kan men koeien kijken en wordt verteld hoe het gaat op het melkveebedrijf. Bezoekers mogen samen met de boer de kalfjes melk voeren met de fles. Koe Drieka kan geknuffeld worden. 'Lekker op de trekker', een rondje meerijden op de tractor is ook mogelijk.

Ook in het warme naseizoen zijn er ook nog volop jonge dieren op de boerderij, jonge konijntjes, kuikentjes en natuurlijk ook kleine kalfjes. Kinderen kunnen zich uitleven op de grote airtrampoline. En men kan genieten op het terras.


www.kaasboerderijweenink.nl