Groepsschieten maakt het vogelschieten nog spannende. Foto: PR
Groepsschieten maakt het vogelschieten nog spannende. Foto: PR Foto:

Welke groep wint?

LICHTENVOORDE - Welke groep wint? Dat is de grote vraag bij het bloemencorso, maar natuurlijk ook bij het vogelschieten, want in Lichtenvoorde kunnen ook groepen meedoen aan het vogelschieten. Dat maakt de strijd veel spannender. De potentiƫle koning of koningin kan al vooraf de hofhouding samenstellen, namelijk die groep van minimaal acht en maximaal tien personen. Omdat alle leden van de groep achter elkaar schieten, is er in de tweede of derde ronde een grote kans dat het koningsschot door een van de groepsleden gelost wordt.

Als dat gebeurt, verdient de groep naast de prijs voor het koningsschot ook nog de groepsprijs. En wie heeft meegedaan aan de vijfjespot, kan de inhoud daarvan er ook bij optellen. Zo kan de groepskoning(in) zomaar duizend euro ter beschikking hebben voor de kermis.
Daar komen dan nog de gezellige activiteiten bij, waaraan de koning(in) een jaar lang mee kan doen. Het begint natuurlijk met de huldiging en de wijntafel op de kermismaandag. Maar er is meer. Het Kerstballenschieten in december, het Nieuwjaarsconcert, de Patroonsdag en de afsluiting van de 'regeerperiode' na een jaar. En vervolgens misschien wel deel uitmaken van het illustere gezelschap van Oud-Koningen.
Dus wie deel uitmaakt van een groep van acht tot tien personen die mee willen doen, kan die groep op maandag 4 september aanmelden in De Swite van 20.00 uur tot 22.00 uur of op Kermismaandag, 's morgens vroeg bij Pillen en daarna op het Switeterrein.
Wie meer informatie wil, kan kijken op de facebookpagina of de website van het schuttersgilde.


www.st-switbertus.nl