Afbeelding
Foto:

Nieuw bij de Hamalandhal: Twirlen!

Hallo, mijn naam is Wendy Gietman. Ik woon nu ruim 3 jaar in Lichtenvoorde. Hiervoor heb ik in Apeldoorn gewoond. In een dorp daar vlakbij gaf ik, tot vorig jaar januari, altijd met veel passie les aan een twirlvereniging. Met deze twirlende meiden behaalden we op regionale wedstrijden vele successen. Door deze successen deden we jaarlijks met meerdere onderdelen mee aan het NK twirlen, waarbij er hoog en zelfs ook vele malen op het podium werd geëindigd.
Bij twirlen denken de meesten mensen: "oh, dat is toch met zo'n stokje zwaaien en gooien". Maar het is veel meer dan dat!
Twirlen is een sport waarbij bewegingen worden gemaakt met een baton op verschillende soorten muziek. De bewegingen zijn dans en gymnastische bewegingen. Het lijkt dus erg op ritmische gymnastiek, echter i.p.v. een hoepel, knots of lint, wordt er gebruik gemaakt van een baton (het stokje). We lopen niet met muziek op straat maar zullen jaarlijks meedoen aan wedstrijden. Voorbeelden hiervan kun je zien op Youtube "Les Fleurs" bij Zappsport.
Omdat het zoveel raakvlakken heeft met ritmische gymnastiek, heb ik Spirit'90 benaderd met de vraag of ik een twirlgroep mag opzetten bij hun vereniging. Daarop hebben zij positief gereageerd.
Dit seizoen start ik met Twirllessen op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in de Hamalandhal.
Lijkt het iets voor jou of voor uw kind? Kom dan langs op woensdagmiddag. Kijk voor meer informatie op www.spirit90.nl of mail naar w.gietman.twirlen@hotmail.com.