De laatste repetitie vond plaats in de tuin vanwege het mooie weer. Foto: PR
De laatste repetitie vond plaats in de tuin vanwege het mooie weer. Foto: PR

Infuustoeters nemen afscheid van repetitieruimte 't Hok

LICHTENVOORDE - De Infuustoeters hebben zaterdag afscheid genomen van hun repetitieruimte 't Hok. Al zo ongeveer sinds de oprichting van de Dokters' Swingende Infuustoeters, volgend jaar bestaan ze dertig jaar, repeteerde het dweilorkest in de achtertuin van Tonnie en Betsie Weikamp.

Het Hok is eigenlijk al jaren te klein, zegt voorzitter Ruben Temming. "We zijn met ruim twintig muzikanten en het gaat tijdens een repetitie verschrikkelijk hard. We hebben het met oordoppen geprobeerd, maar dat speelt niet fijn. Uiteindelijk hebben we daarom moeten besluiten om op zoek te gaan naar een andere plek om te repeteren."

Pijn in het hart
Het afscheid gaat met pijn in het hart. "We krijgen het nergens beter dan hier. Het Hok is van Tonnie en Betsie, maar doordat we er al bijna drie decennia in spelen, is het ook een beetje van ons geworden."

Het Hok was voor de Infuustoeters de thuisbasis. Daar zijn alle ideeën voor optredens en festivals geboren. Tijdens het afscheidsfeestje waarbij ook veel oud-leden en buren aanwezig waren, werd er nog even teruggeblikt. Zo werd er een dvd afgespeeld van een bijzonder concert tijdens Koninginnedag in Lichtenvoorde. Alweer twaalf jaar geleden speelden de Infuustoeters samen met Premium op een volle Markt het dak eraf.

Naar de Swite
Het orkest repeteert voortaan in het clubgebouw van Sint Switbertus. Ruben Temming: "We zijn er met open armen ontvangen en repeteren vanaf nu elke zaterdag in de grote zaal van de Swite. We zijn dan ook erg blij met onze nieuwe uitvalsbasis."
Ondanks het afscheidsfeestje willen Tonnie en Betsie niet weten van een definitief afscheid. Tonnie sprak de leden zaterdag kort toe en zei dat de Infuustoeters altijd welkom blijven voor bijvoorbeeld een groepsrepetitie.