De woning van Prins Harrie I, deze keer versierd vanwege zijn 50e verjaardag. Foto: Theo Huijskes
De woning van Prins Harrie I, deze keer versierd vanwege zijn 50e verjaardag. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

54e Stadsprins van Groenlo ziet Abraham

GROENLO - Toen hij op 28 december 1966 in Beltrum werd geboren, stond Grollenaar Jaap Dankbaar in de startblokken om enkele maanden later, samen met zijn adjudant Piet van den Heuvel onder het motto 'Van alles wat' het carnavalsfestijn in Groenlo aan te voeren. Een halve eeuw later is het Harrie Hoitink, woonachtig aan de Ruurloseweg, die zich samen met zijn adjudant René Schuurmans en dat onder het motto 'Vol in de beugels', opmaakt voor het Grolse carnavalsgeweld 2017.

Door Theo Huijskes

Waren alle carnavalsversieringen, behorend bij de onthulling als de 54e Stadsprins op rij van C.V. De Knunnekes, nog maar net geruimd of de nieuwe kleurrijke en fantasievolle creaties in verband met de vijftigste verjaardag van Prins Harrie I waren al weer aangebracht.
"De eerste weken in mijn ambtsperiode als Prins Carnaval heb ik al veel mensen gezien, maar nu heb ik ook Abraham gezien. Tweemaal over een fantastisch rariteitenkabinet rond om mijn woning. Een bijzondere ervaring. En dat terwijl het grote feest nog moet beginnen", aldus Harrie Hoitink.

Kaarten voor pronkzittingen
Overigens is vorige week in Groenlo en omgeving huis aan huis weer het kleurrijke carnavalsmagazine 't Knunneke op de deurmat gevallen. Een blad met alle wetenswaardigheden van de in 2018 55 jaar bestaande carnavalsvereniging De Knunnekes. Alle ogen zij nu gericht op de maar liefst zes pronkzittingen op rij, die in de maand januari op het programma staan, te weten 12, 13, 14 en 15 januari, alsmede 20 en 21 januari. Na een speciale dameszitting op zondag 19 februari vinden zoals bekend de drie dolle dagen plaats op zondag 26, maandag 27 en dinsdag 28 februari. Wat de pronkzittingen betreft, hiervoor zijn nog slechts enkele toegangskaarten beschikbaar voor de vijf avonden en nog circa 45 voor de zondagmatinee op 15 januari. Belangstellenden kunnen hiervoor terecht bij Slijterij & Proeflokaal Antonius (Thomas Wallerbosch) in de Beltrumsestraat.

Inloopavond optochtcommissie
Naar aanleiding van een evaluatiebijeenkomst van de carnavalsoptocht 2016, vindt er op donderdag 12 januari een inloopavond plaats met het oog op de carnavalsoptocht 2017 (zondag 26 februari). De inloopavond wordt gehouden bij BS22 in de Beltrumsestraat. Volgens Thijs van der Heijden, woordvoerder van de optochtcommissie, wordt deze avond vooral georganiseerd vanwege de onder de optochtdeelnemers levende vragen. "De avond, waarmee om 19.30 uur een begin wordt gemaakt en die duurt tot circa 21.00 uur, is bedoeld voor de deelnemers aan de optocht en vanzelfsprekend voor potentiële deelnemers/geïnteresseerden voor de optocht. Omdat dezelfde avond ook de commissie straatversiering aanwezig is, zijn ook de huidige deelnemers aan, alsmede mogelijke geïnteresseerden voor de straatversiering van harte welkom." De thema's waarover 's avonds de nodige informatie wordt gegeven zijn: creativiteit, entertainment, bouwen, naaien/maken van pakken, verzekering en straatversiering.