Volleyballers Grol kampioen. Foto: PR
Volleyballers Grol kampioen. Foto: PR Foto:

C1 pakt titel in Aalten

GROENLO - Op zaterdag 10 december 2016 reisde het C1 team af naar BOVO Aalten waar zij het kampioenschap binnen konden halen. Ze dachten het wel 'even te doen' want ze waren tot dan toe nog ongeslagen.

Maar BOVO leverde echter goed tegenstand en het ging in het begin gelijk op. Maar al gauw kwam de winnaarsmentaliteit boven en liepen de Grol jongens en meisjes uit tot de stand van 13 – 25 in de eerste set.
De tweede en derde set waren een makkie, er werd met 10 - 25 gewonnen. Het kampioenschap lag voor het oprapen maar BOVO gaf zich niet zomaar gewonnen. Het talrijk mee gekomen publiek liet flink van zich horen met ratels en toeters en geschreeuw, coach Leonie paste de juiste wissels toe en zo wist Grol C1 ook de vierde set binnen te halen met 16 – 25. Het was af en toe peentjes zweten, zeker op de tribune! Gelukkig waren de spandoeken met JC 1 kampioen niet voor niets gemaakt en kon het feest beginnen.
Een week later werd er thuis nog gespeeld tegen WSV Warnsveld, dat op de vijfde plek stond in het klassement. Deze wedstrijd werd nog knap spannend maar opnieuw wisten de jongens en meisjes van VV Grol te winnen met 3 – 2. Een ongeslagen kampioen! Team vv Grol C1 is door dit kampioenschap gepromoveerd naar de hoofdklasse.


Univé Oost Nieuwjaarstoernooi VV Grol succesvol

GROENLO - Meer dan 200 enthousiaste sporters en toeschouwers zorgden zaterdag 7 januari ondanks de winterse buien voor een sfeervol volleybaltoernooi en een gezellige boel tijdens de onvermijdelijke 'derde helft'. in een overvolle kantine op Sportpark Den Elshof in Groenlo.

De voorzitter van VV Grol, Henk Ebbers, opende om 12.15 uur het toernooi. Hij geeft aan: "VV Grol wil volleybal toegankelijk en leuk maken voor iedereen en doet dat onder andere met dit toernooi. We organiseren het nu al voor de vierde keer en dat het aanslaat, is wel bewezen met ook dit jaar weer een deelnemersveld van 18 enthousiaste teams. Dit jaar was er net als vorig jaar een prestatieve en een recreatieve poule, waardoor elk team op zijn eigen niveau kon spelen om de hoofdprijzen. Uiteindelijk wonnen team Plat op de Mat een drie uur durende all-in barbecue en team de Kroon een bier/likeurproeverij, beide ter beschikking gesteld door Sportcafé Den Elshof. Beide teams namen daarnaast de wisselbokaal in ontvangst.
Na het toernooi was er in de bomvolle kantine een verloting. Grolse ondernemers stelden vele mooie prijzen ter beschikking met absoluut hoogtepunt twee keer een ballonvaart. Judith Theissen en Agnes te Brake gingen met deze mooie hoofdprijs aan de haal.

Randy Keunekamp zegt daarover: "Alle gulle sponsoren hebben belangeloos gezorgd dat de verloting en het toernooi een succes zijn geworden. Wij zijn hen dus ook heel erg dankbaar. Een speciaal woord van dank gaat uit naar hoofdsponsor Univé Oost en onze veldsponsoren Auto Kolkman, Party Rent en Sportcafé Den Elshof. Ook onze eigen vrijwilligers waren enorm belangrijk bij het tot stand komen van dit toernooi." Helaas waren er toch nog 2 vervelende blessures, maar verder is het toernooi vlekkeloos en zeer sportief verlopen en waren er vele positieve reacties.


Interland Knunnekes-Burgwachter von Hollwig

'De derde helft zal gelijkspel worden'

Door: Henri Walterbos

GROENLO - Afgelopen jaar werd naar buiten gebracht dat de wedstrijd nog in een 11-11 gelijkspel was geëindigd tussen beide carnavalsverenigingen, maar Christian Reinders biecht na een jaar op dat dit geen juiste weergave van de feiten was. "Laten we het er maar op houden dat we in de laatste minuut verloren hebben en dat wij het als een gelijkspel beleefden," lacht hij.

Zaterdag aanstaande om 14.00 uur gaan de Knunnekes op de Marveld Arena op Sportpark Den Elshof op herhaling tegen het team van Burgwachter von Hollwig uit Holweide (D). "We hebben ons aardig gewapend met een sterke selectie deze keer, maar zij hebben vooral een zeer brede selectie en dan bedoel ik niet het aantal spelers."

De contacten tussen beide verenigingen zijn zeer warm en intens te noemen. "Wij komen bij elkaar op bezoek tijdens speciale gelegenheden. Zo zullen zij aanwezig zijn op de buutavond zaterdagavond. Ze zijn al eerder geweest. Tijdens onze contacten werd een keer het idee geopperd om tegen elkaar te gaan voetballen. Daar hadden ze wel oren naar." Een voorspelling waagt het bestuurslid van de Knunnekes zich niet aan.
"Het kan een voordeel zijn voor ons omdat wij midden in het trainingskamp zitten van vier buutavonden, maar ja velen van ons geven zich dan volledig. Oppassen voor een stukje overbelasting. Laten we het er maar op houden dat de derde helft een gelijkspel zal worden."