Sander Hoopman, nieuwe hoofdtrainer van s.v. Grol. Foto: PR
Sander Hoopman, nieuwe hoofdtrainer van s.v. Grol. Foto: PR

Sander Hoopman nieuwe hoofdtrainer van sv Grol

GROENLO - Sander Hoopman uit Winterswijk wordt met ingang van het voetbalseizoen 2017-2018 de nieuwe hoofdtrainer van de sportvereniging Grol uit Groenlo. Hoopman wordt daarmee de opvolger van Jeroen Burghout uit Apeldoorn, die voor zichzelf besloten heeft om de Groenlose voetbalclub aan het eind van het huidige seizoen na twee voetbaljaren te verlaten.

Door Theo Huijskes

Sander Hoopman, 47 jaar, is op dit moment nog trainer/coach van SC Varsseveld, de club die hij de komende zomer na drie succesvolle seizoenen gaat verlaten. SC Varsseveld promoveerde in het afgelopen seizoen naar de tweede klas KNVB door in de nacompetitie Grol te verslaan. Werd het in Groenlo nog 0-0, in Varsseveld werd de equipe van trainer/coach Burghout in de verlenging van 2 x 15 minuten op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Hoopman is drie seizoenen achtereen technisch eindverantwoordelijke geweest van de eerste selectie van SC Varsseveld. De voormalig eerste-elftalspeler van WVC Winterswijk is in het bezit van een TC2-diploma en hij is voor zijn periode in Varsseveld vijf seizoenen achtereen als hoofdtrainer werkzaam geweest bij FC Trias in Winterswijk en vervolgens één seizoen bij FC Eibergen. FC Trias bracht hij met een kampioenschap van de vierde naar de derde klas van de KNVB en met SC Varsseveld is hij dus in het afgelopen seizoen als winnaar van een periode in de derde klas in de nacompetitie gepromoveerd naar de tweede klas KNVB. Bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe Groltrainer is een afvaardiging van de spelersgroep en de begeleidingsstaf van Grol betrokken geweest. Tevens hebben zowel spelers als begeleiders tijdens een tweede gesprek met Hoopman van gedachten kunnen wisselen. Naast de spelers- en begeleidingsgroep hebben ook de HJO's (Hoofden Jeugdopleiding) reeds tijdens het tweede gesprek kennis kunnen maken met Hoopman.
Het bestuur van s.v. Grol heeft er alle vertrouwen in dat Hoopman, die een natuurlijke senioriteit bezit, de jonge spelersgroep een volgende stap kan laten zetten in de (team)ontwikkeling. Volgens bestuurslid technische zaken Bart Porskamp kan, nu de vacature van hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen is ingevuld, de verdere aandacht uitgaan naar de overige trainersvacatures bij de s.v. Grol, waaronder onder andere een opvolger voor Kevin Vos, trainer van Grol 2, die met ingang van het seizoen 2017-2018 hoofdtrainer wordt van Rietmolen.