Home-Cookin. Foto: PR
Home-Cookin. Foto: PR

Winterwandeltocht vanuit Vragender

VRAGENDER - Wegens groot succes van voorgaande edities wordt in Vragender op zondag 22 januari opnieuw een winterwandeltocht gehouden.

De winterwandeltocht start bij Restaurant Beneman en voert de deelnemers over verharde en onverharde wegen en paden. De route leidt de wandelaars door het prachtige winterlandschap van het Vragenderse buitengebied, waarbij men afwisselend langs maaipaden, bossen en door het es-landschap wandelt. Lopers komen langs prachtige oude boerderijen en door lanen. Men heeft de keuze uit drie diverse afstanden: 7,5, 15 of 20 kilometer. Starten kan tussen 9.30 en 12.00 uur. De kosten bedragen 7,50 per persoon, dit is inclusief koffie/thee met koek onderweg en een heerlijke kop erwtensoep bij terugkomst. De gehele route is bewegwijzerd en er is een toiletvoorziening. Tijdig reserveren is noodzakelijk en kan bij Restaurant Beneman tel. 0544 371271, of via mail info@beneman.nl.

Smakelijke muziek bij Grolse Jazz

GROENLO - De band smaakt elk jaar naar meer en komt opnieuw naar Groenlo. Op zondagmiddag 29 januari vanaf 16.00 uur speelt Home-Cookin bij Grolsch Brouwhuys De Lange Gang in Groenlo. Home-Cookin is niet alleen een heerlijke band, maar vooral ook een muzikale vriendenclub. Zoals vroeger bandjes gemaakt werden. Opgericht door een aantal zeer ervaren muzikanten om weer eens 'ouderwets' lekker muziek te kunnen maken, zonder de noodzaak van commercieel succes of het vermaken van de grote massa. Het podium als intieme huiskamer, waar het voor iedereen goed toeven is. De muziek van Home-Cookin is een heerlijke stoofpot van soul, jazz, blues, funk en rock. Nummers van artiesten als Daniel Lanois, Charly Sexton, The Band en Jamie Lidell, afgewisseld met enkele dansbare soul-classics en een paar prachtige ballads. Want ook 'slow food' kan heel lekker zijn. De band bestaat uit Thijs Simons - drums, vocals; Harry Hardholt - gitaar, vocals; Peer Groning - piano, hammond-orgel; Willem Krammer - bas.

Vrijwilligers helpen bij dagelijkse zaken

REGIO - Voor wie goed kan luisteren, zich verplaatsen in een ander en zelf ervaring heeft als ouder of opvoeder én in of dicht bij één van onderstaande gemeenten woont kan Home-Start de uitdaging voor 2017 zijn! Home-Start kan voor de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Berkelland en Oost Gelre nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Home-Start is een project waarbij vrijwilligers (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en vriendschap bieden aan ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Het doel is om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. De stap naar professionele hulpverlening is (nog) niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn. Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat, bijvoorbeeld door ziekte, moeilijkheden met de kinderen, financiële problemen, spanningen op het werk of met de partner. In dergelijke situaties kan een vrijwilliger van Home-Start luisteren, meedenken, tips geven en kijken naar wat wel goed gaat. Op deze wijze kunnen zij ouders helpen om met een positieve blik naar hun situatie te kijken, waardoor ze weer meer zelfvertrouwen krijgen en uiteindelijk op eigen kracht verder kunnen.
De vrijwilliger kiest zelf of die ingezet wil worden bij gezinnen met kinderen van 0 tot 7 jaar of kinderen van 7 tot 14 jaar. De vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. In overleg met de coördinator wordt bepaald hoe de laagdrempelige ondersteuning eruit gaat zien. De ondersteuning is gratis. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld (wel vraagt Home Start ervaring met opvoeden). Op 14 februari start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Deze cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend, in zes opeenvolgende weken. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator.

Voor informatie of aanmelding: Madelon Misasa m.misasa@sensire.nl of 06-1012 3745 of Rianne Stemerdink r.stemerdink@sensire.nl of 06-2095 8457; (Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg) 0900-98 64, e-mail info@yunio.nl en www.yunio.nl.