RADAC is een professionele slagwerkgroep. Foto: PR
RADAC is een professionele slagwerkgroep. Foto: PR Foto:

Shuffle Percussion Group op achtste editie Winterdrums

GROENLO/WINTERSWIJK - Op zondag 29 januari vindt in Winterswijk het grootste slagwerkfestival van Nederland plaats. Drumshop Interdrum en muziekvereniging Excelsior organiseren voor de achtste keer het spectaculaire slagwerkfestival: Winterdrums. Een extra feestelijke editie, want beide organisatoren vieren dit jaar hun respectievelijk 20- en 110-jarig jubileum. Shuffle Percussion Group uit Groenlo doet ook mee.

Tien slagwerkensembles verzorgen een non-stop programma van 12.00 tot 17.00 uur op twee podia van theater De Storm. Het publiek wordt op Afrikaanse wijze welkom geheten met een bijzondere openingsact in de foyer. Topacts deze middag zijn o.a. trommelgroep RADAC en het swingende Shuffle Percussion. Trommelgroep RADAC is een professioneel slagwerkensemble. De professionele trommelaars van RADAC hebben als doel een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van trommelen in Nederland. RADAC is gespecialiseerd in de Franse, Zwitserse, Schotse en Amerikaanse trommelstijl. Shuffle Percussion is een eigenwijze, eigentijdse slagwerkgroep die zich profileert door slagwerk een extra dimensie te geven. Shuffle maakte meerdere theatervoorstellingen. Uit de laatste show Slagveld zullen zij enkele highlights laten horen. Door de diverse slagwerkstijlen en het enorme enthousiasme kan het publiek niet stil blijven zitten. Daarnaast zullen de volgende regionale slagwerkgroepen van zich laten horen: Volharding Beek, Volharding Borculo, Full Power Eibergen, Concordia Hengelo, Concordia Kotten, Crescendo Ratum, en Snuffle. Natuurlijk laat de slagwerkgroep van Excelsior Winterswijk zelf ook horen wat ze in huis heeft. Daarnaast wordt, speciaal voor jeugdige bezoekers, in de foyer de workshop kennismaken met slagwerk gegeven. De entree is 5 euro. In- en uitlopen is de gehele middag mogelijk. De zaal van theater de Storm is vanaf 11.30 uur geopend.

Amnesty in actie voor straf voor bidden

REGIO - Amnesty klimt in de pen tegen celstraf voor bidden voor onafhankelijkheid. Amnesty Aalten/ Oost Gelre komt in actie voor Papoea-activist Steven Itlay. Hij en dertien anderen verzamelden zich op 6 april 2016 bij een kerk om samen te bidden en geweldloos te demonstreren voor een onafhankelijk West-Papua. De autoriteiten pakten hem op en veroordeelden hem voor 'opruiing'. Itlay, een prominente activist, werd vervolgd omdat hij een politieke speech gaf tijdens de gebedsbijeenkomst. Ook deelde hij flyers uit waarin werd opgeroepen tot een demonstratie. Aanvankelijk beschuldigden de autoriteiten hem van 'rebellie', waarvoor hij levenslang kon krijgen. Hij moet nu een jaar achter de tralies. Op deze manier rekent Indonesiƫ af met politieke activisten. Amnesty Aalten/oost Gelre voert actie middels brieven. Hierin roepen zij autoriteiten in Indonesiƫ op om Steven Itlay vrij te laten. Iedereen kan een steentje bijdragen voor een eerlijkere wereld door een handtekening te plaatsen onder de petitie die in de wereldwinkel en bij de bibliotheek in Aalten ligt.

amnestyaaltenoostgelre@gmail.com