Thomas Wallerbosch  GOV vrijwilliger van het jaar. Foto: PR
Thomas Wallerbosch GOV vrijwilliger van het jaar. Foto: PR

Thomas Wallerbosch GOV vrijwilliger van het jaar

GROENLO - Elk jaar kiest de Groenlo's Ondernemersvereniging (GOV) uit haar eigen leden een vrijwilliger van het jaar. Vorig jaar was dat Mariëtte Wegdam van Wegdam Mode. Dit jaar viel de eer te beurt aan Thomas Wallerbosch.

Thomas is eigenaar van Antonius Slijterij en Proeflokaal in de Beltrumsestraat. Hij is een professioneel wijnexpert en onder andere partner in online wijnhandel Hemstea Wijnen. Als geen ander kan hij met passie vertellen over wijnen, en klanten voorzien van een eerlijk advies. Zo ook over whisky. Binnen de GOV is Thomas al jarenlang de stuwende kracht in de commissie die zorgt voor alle straatversiering in de binnenstad. Samen met André Groot Zevert regelt hij het ophangen van vlaggen en ballonnen bij diverse feestelijkheden, zoals met de intocht van Sinterklaas, hij zorgt voor sfeervolle kerstversiering en de muziekinstallatie. Thomas coördineert de vele vrijwilligers die bereid zijn om bij deze evenementen een helpende hand te bieden. De nieuwe kerstverlichting in de binnenstad is ook van zijn hand. Binnen de vereniging kenmerkt Thomas Wallerbosch zich als een echte aanjager, die op een enthousiaste wijze anderen in beweging weet te krijgen. Volgens GOV is Thomas altijd open en eerlijk, met een doordachte mening.

GOV heeft veel moeite om al het vrijwilligerswerk rond te krijgen. Het bestuur is blij met de voorbeeldrol die Thomas speelt. Genoeg redenen voor het bestuur om hem de titel van 'Vrijwilliger van het jaar' toe te kennen. De bekendmaking vond onlangs plaats tijdens de nieuwjaarsborrel van GOV bij Brasserie 1888. In bijzin van zijn vriendin Nathalie werd de onderscheiding samen met een boeket bloemen aan Thomas uitgereikt.


Gratis huwelijk en geregistreerd partnerschap beperkt

Vervolg van de voorpagina

OOST GELRE - De gemeente Oost Gelre past de regels voor het gratis huwelijk en geregistreerd partnerschap aan. Zo moet ten minste één van de partners uit Oost Gelre afkomstig zijn om gebruik te maken van de mogelijkheden op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Uit een berekening blijkt dat op deze manier ieder gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap de gemeente circa 150 euro kost aan inzet en tijd. "Ongeveer de helft van de stellen, die kiezen voor een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap, doen dat omdat ze niet naar de notaris willen vanwege de kosten die dat met zich meebrengt. Zij zien het gratis huwelijk of gratis geregistreerd partnerschap als een goedkoop alternatief om zaken te regelen met betrekking tot erfrecht en pensioen", aldus het college van B&W. Nu is besloten dat tenminste één van de partners inwoner moet zijn van Oost Gelre, wil men in aanmerking komen voor een gratis huwelijk of gratis geregistreerd partnerschap. Het bruidspaar mag maximaal twee getuigen meenemen. De tijdsduur en locatie van de ceremonie worden opgenomen in het reglement Burgerlijke Stand. De aanpassing van het tijdstip voor een gratis huwelijk of gratis geregistreerd partnerschap heeft te maken met de openingstijden van het gemeentehuis die per 27 februari van toepassing zijn.

In het verlengde daarvan is besloten met ingang van die datum iedere dinsdag om 12.15 uur en 12.30 uur de mogelijkheid te bieden voor een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap. Dat tijdstip valt dan buiten de reguliere openingstijden van de balies. Een extra overweging, is het gegeven dat de wachttijd voor de eigen inwoners van Oost Gelre wordt beperkt. Omdat in andere gemeenten, zoals Doetinchem, Winterswijk, Arnhem en Enschede, de wachttijd om gratis te kunnen trouwen soms meer dan een half jaar is, wijken stellen vaak uit naar de gemeente Oost Gelre, waar de wachttijd aanzienlijk korter is.