De medaillewinnaars van GZV. Foto: PR Foto:

Open handbaltraining bij HV Grol voor kinderen

GROENLO - Handbalvereniging Grol verzorgt een open handbaltraining voor kinderen tussen de vijf en tien jaar.

Kinderen in deze leeftijdsgroep die graag willen kennismaken met handbal kunnen zich melden bij sporthal Den Elshof op vrijdag 27 januari om 17.30 uur. Aanmelden voor de 'vriendjes en vriendinnetjestraining' , die tot 18.00 uur duurt, is niet nodig, kinderen kunnen zo binnenlopen en meedoen. HV Grol raadt kinderen aan om sportschoenen mee te brengen.

Programma Grolse Boys

GROENLO - Op het programma van de Grolse Boys staat maar één wedstrijd. Op 2 januari speelt Grolse Boys 1 tegen PW 1885 1 om 14.30 uur.

Medailles voor Groenlose zwemmers op GK

GROENLO - De Gelderse Kampioenschappen korte baan werden in twee weekenden gezwommen bij Zwembad Rozengaarde in Doetinchem. De Groenlose Zwemvereniging was hier vertegenwoordigd met zes zwemmers.

In het eerste weekend mochten Manou Blokhorst, Demi de Vries en Femke en Michelle van Wijk in actie komen. Voor Manou en Demi was dit hun eerste deelname aan deze kampioenschappen. Ondanks wat gezonde zenuwen zwom Manou met een super mooie 200 meter vrije slag naar een tiende plek. Demi mocht van start op haar favoriete afstand, de 50 meter vrije slag. Ook zij zwom een prima race en eindigde als elfde. Femke werd op de 50 meter vrije slag negende. Zij zwom ook de zware 200 meter vlinderslag waar ze een mooie vijfde tijd neerzette. Michelle zwom dat weekend drie afstanden waarmee ze met de 200 meter wisselslag een derde, en bij de 50 meter vrije slag een eerste plek op het podium wist te bemachtigen. Bij de 50 meter vlinderslag werd ze vierde.

Het tweede weekend was het de beurt aan Iris Althoff, Cas Wieggers en Michelle en Femke van Wijk. Iris mocht zaterdag als eerste van start op de 100 meter rugslag. Ook voor haar was dit een debuut op deze kampioenschappen maar ze had zich goed voorbereid. Ze zwom een prima race en werd tiende. Femke zwom eveneens de 100 meter rugslag, zij werd op dit onderdeel zevende. Cas mocht later die dag van start op de 200 meter vrije slag. Hij zwom evenaarde zijn PR en was hier erg tevreden mee.
Op de laatste zondag was het nogmaals de beurt aan Michelle en Femke.
Als eerste was de 100 mtr vrije slag. Michelle zwom een spannende race en won hiermee met een eerste plaats de gouden medaille.
Femke was daarna met de 100 mtr vrije slag aan de beurt. Ook zij behaalde hiermee het podium en haar eerste zilveren medaille op de gelderse kampioenschappen met een welverdiende tweede plaats. Een geweldige prestatie omdat dit ook haar eerste deelname aan deze kampioenschappen is.
Ook werd er door Femke een mooi PR gezwommen op de 50 mtr rug waar ze negende mee werd.
Michelle sloot het weekend af met de 100 mtr vlinder waar ze opnieuw als eerste eindigde en daarmee haar derde gouden medaille van deze kampioenschappen mee naar huis mocht nemen.
GZV kan met het behalen van 5 medailles terugkijken op een prima prestatie tijdens deze Gelderse Kampioenschappen.