Grol wint het oefenduel van Doetinchem. Foto: Marcel Houwer
Grol wint het oefenduel van Doetinchem. Foto: Marcel Houwer Foto:

Grol wint lastig oefenduel van Doetinchem met 2-1

GROENLO - Grol 1 speelde een oefenwedstrijd tegen Doetinchem op zondag 22 januari. Grol wist dit duel met 2-1 te winnen. De wedstrijd vond plaats in Zieuwent omdat in Groenlo de sneeuw niet van de velden was gehaald. Tegen de nummer vier van de 4de klasse D speelde Grol een lastige wedstrijd. Doetinchem, met oud-Grol-speler Jorrit Splithof in de gelederen, kreeg diverse kansen, maar doelman Wessel Baarslag bracht gelukkig veelvuldig redding. Bij rust was het 1-1. De eindstand was een 2 - 1 overwinning voor Grol. De doelpunten aan Grolse kant werden gescoord door Quint Kristen en Michel Kamphuis. Dinsdag 24 januari staat al weer de volgende wedstrijd op het programma. Het is een wedstrijd in het kader van de Achterhoek Cup. Grol speelt om 20.15 uur thuis tegen OBW uit Zevenaar. OBW staat momenteel op de 11de plaats in de 2e klasse I. Zondag 29 januari begint de competitie weer. Grol speelt dan uit tegen VVO in Velp/Rozendaal. VVO heeft momenteel één puntje minder dan Grol. Een belangrijke wedstrijd dus voor een plek in de subtop. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur. In de 3de klasse C werd zondag 22 januari 1 wedstrijd gespeeld. Pax won met 1-0 van DVC '26.

Jeugd Stofwolk presteert goed op NK

GROENLO - Het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Appelscha werd op zaterdag 21 januari verreden. Een groot aantal jeugdleden van RTC De Stofwolk had op vrijdag het parcours al verkend.

Het was een supermooi parcours in Friesland volgens de deelnemers, met veel draaien en keren in het bos, steile klimmetjes en afdalingen en een lange trap. De jeugdleden van De Stofwolk hebben zich goed laten zien tijdens hun wedstrijden.

De uitslagen: Jongens categorie 3: 22. Teun Geelink (Groenlo), 26. Stein Jansen (Eibergen). Meisjes categorie 3: 4. Puck Langenbarg (Ruurlo). Jongens categorie 4: 18. Hugo Hagemeijer (Lochem), 28. Luka Wissink (Diepenheim). Jongens categorie 5:15. Jelle Schieven (Zieuwent), 20. Nauk ten Thije (Eibergen). Jongens categorie 7: 49 Hugo Jansen (Eibergen).

Verdiende punten voor handbaldames Grol 1 en 2

GROENLO - Dames 1 en 2 van HV Grol kwamen in actie op zaterdag 21 januari. Beide teams gingen het weekend in met de volle winst.

Dames 2 HV Grol mocht aantreden tegen Minerva. De dames van Grol kwamen niet snel uit de startblokken, maar ze wisten wel het eerste doelpunt te scoren. Lynn Wolters maakte een mooi doelpunt en de voorsprong bouwde zich in eerste instantie verder uit. Toch kon Minerva de dames van Grol in eerste instantie bijblijven. Grol had moeite het tempo hoog te houden en speelde een paar slordige ballen. Dit resulteerde in een stand van 5-3. Grol begon vanaf dat moment met meer tempo te spelen en hield de verdediging dicht. Helaas werden er wel twee penalty's gemist, maar Minerva wist hier niet van te profiteren. Het twaalfde doelpunt werd gemaakt door middel van een penalty door Lynn Wolters. Dit heeft er voor gezorgd dat Grol de rust in kon gaan met een stand van 12-3 in het voordeel van Grol. In de rust werden de dames van Grol toegesproken door coaches Xander Luttikholt en Hennie Woeltjes. De coaches wilden dat de dames van Grol dit tempo door zouden zetten waarbij gelet moest worden op de zuiverheid van het spelen van de ballen, balverlies is immers zonde. Deze peptalk zou moeten leiden tot zorgvuldig spel en een (nog) grotere voorsprong. Het fluitsignaal klinkt en Grol begint de tweede helft met bal uit. De dames van Grol hebben goed geluisterd en houden het tempo hoog. Milou Reijerink maakt vanuit de break een mooi doelpunt. Dit zorgt ervoor dat Grol met 13-3 voor komt te staan. Grol merkt dat Minerva moe wordt en maakt hier gebruik van. De dames uit Groenlo spelen veel breaks en proberen druk te zetten volgens de aangeleerde wissels op de training. Door mooi samenspel van de dames van Grol en een aantal mooie redding van keepster Pascalle Zemann weet Grol een eindstand te bereiken van 29-7.

Dames 1 HV Grol tegen Minerva: Voor de wedstrijd van dames 1 had dames 2 al laten zien hoe van Minerva gewonnen moet worden. Dit voorbeeld wilden de dames van het eerste team uiteraard graag opvolgen. In de eerste helft van het seizoen hebben de dames van Grol en Minerva de punten gedeeld. Vanavond was het doel om de punten in Groenlo te houden. Na een mooi doelpunt van Evi Terbraak gingen de dames van Grol gemotiveerd van start. Er werd twee keer gescoord door Minerva. Het antwoord van Grol kwam gelukkig al snel. Cirkelloopster Anouk Nienhuis wist maar liefst drie doelpunten achter elkaar te maken waardoor de stand 3-2 in het voordeel van Grol werd. De rest van de eerste helft ging gelijk op. Het was wel wat chaotisch, een aantal ballen gingen helaas onnodig verloren. Bij een gelijke stand van 9-9 klonk het rustsignaal. In de rust gaf de coach de dames van Grol mee het 'eigen spel te blijven spelen en met rust en controle te gaan handballen'. De boodschap was kort maar krachtig. De paarshemden gingen strijdlustig de tweede helft in. Na het 12e doelpunt, gemaakt door Chantal Kamphuis kwamen de dames van Grol op voorsprong. Deze voorsprong hebben de Grolse dames de rest van de tweede helft niet meer uit handen gegeven. Het was een spannende wedstrijd, waar mooie aanvallen bij zaten. Jitske Schuurmans had als enige speelster een scoringspercentage van 100% score (4/4). De punten zijn in Groenlo gebleven! Na zestig minuten handballen gaf het scorebord 20-18 aan.