Een deel van de organisatie. Van links naar rechts: Brigitte Nibbelink, Joske Elsinghorst en Arno Doppen. Foto: Kyra Broshuis
Een deel van de organisatie. Van links naar rechts: Brigitte Nibbelink, Joske Elsinghorst en Arno Doppen. Foto: Kyra Broshuis

City of Taste zet ondernemers op de kaart

Groenlo - Het idee is afkomstig van Arno Doppen van Hair Effects. Hij besprak zijn plannen met Joske Elsinghorst van BS22 en op 8 april aanstaande is het zover: de allereerste editie van City of Taste. Een evenement waarin de ondernemers in Groenlo zichzelf op de kaart kunnen zetten. De eerste informatiebijeenkomsten bij BS22 werden goed bezocht en zo'n 30 ondernemers doen mee aan City of Taste.

Door Kyra Broshuis

"Ik ken het idee vanuit Monnickendam, daar staan de mensen jaarlijks in de rij voor een toegangskaartje. Monnickendam lijkt op Groenlo; het is ongeveer even groot en ook toeristisch. Het is daar een enorm succes, daar wil ik hier ook graag realiseren.", zegt Doppen. "Elk jaar met een ander thema."

Wijn proeven
City of Taste krijgt voor deze eerste editie het thema 'wijn proeven' mee. De organisatie, bestaande uit Dian Huis in 't Veld, Sharon Idink, Joske Elsinghorst, Thomas Wallerbosch, Linda Commandeur, Brigitte Nibbelink en Arno Doppen, wil meer beleving creëren bij de consumenten uit de regio. "Ondernemen bestaat steeds meer uit persoonlijk contact. Wij willen graag laten zien wat we doen en we doen graag iets extra's voor onze (toekomstige) klanten. Soms zit je vastgeroest in een bepaald stramien. Je bent misschien zelfs nog nooit bij één van onze deelnemers binnen geweest. Dat willen we graag veranderen op een bijzondere manier. Gezelligheid staat voorop.", zo vertelt Arno Doppen. Collega Joske Elsinghorst is persoonlijk de ondernemers binnen de gracht langs geweest om het evenement aan te kondigen. "Ik heb ontzettend veel positieve reacties gekregen. De ondernemers zijn enthousiast en willen het graag goed aanpakken."
City of Taste wordt een wijnproeverij waarbij de bezoekers met hun wijnglas, wat tevens de toegangskaart is, de deelnemers kunnen bezoeken om wijnen te proeven. De ondernemers kunnen zelf het evenement verder vormgeven door bijvoorbeeld een bijzonder optreden of een boeiende activiteit te organiseren. "Persoonlijk contact staat voorop. We willen de tijd nemen om de klant te leren kennen en natuurlijk om onszelf te presenteren."

Feest op de Markt
De proeverij van City of Taste start op zaterdag 8 april om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Maar daarna is het evenement nog niet voorbij. "We gaan vervolgens verder op de markt, van 22.00 tot 01.00 uur, waar de mensen met elkaar kunnen genieten van een gezellige avond met bijzondere hapjes en drankjes. De Bourgondische sfeer waar Groenlo zo bekend om is, kunnen we hiermee nog eens benadrukken.", legt Doppen uit. Het hele voortraject heeft al bijzondere ontmoetingen opgeleverd. "Dat is het leuke ervan, we leren ook elkaar op een andere manier kennen. Daarbij komt dat er gelukkig weer nieuwe ondernemers in Groenlo zijn die al aangegeven hebben graag aan te sluiten. Samen maken we er een mooi evenement van. Dit kan uitgroeien tot een prachtig jaarlijks evenement voor de hele regio." Ondernemers die geen bericht hebben gehad maar toch graag mee willen doen kunnen reageren via meedoen@bs22.nl. Op de facebooksite City of Taste Groenlo kan men het nieuws omtrent dit evenement volgen.