De cast van Partoli. Foto: PR
De cast van Partoli. Foto: PR Foto:

Partoli brengt 'Hielemoal Hoteldebotel'

LIEVELDE - Toneelvereniging Partoli speelt 'Hielemoal Hoteldebotel'. Dit is een klucht in drie bedrijven, geschreven door Henk Roede, bewerkt door Ben ten Velde, regie: Henriëtte Klein Gunnewiek. Partoli betreedt het podium bij Erve Kots aan de Eimersweg in Lievelde op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 februari. Aanvang telkens 20.00 uur.

Bertus en Sientje runnen al jarenlang een klein, knus hotelletje, gelegen op een prachtige plek in de Besselink Schans. De laatste jaren hebben ze qua onderhoud en investering niks gedaan aan het pand waardoor het ietwat gedateerd en oubollig oogt en niet geheel meer voldoet aan de verwachtingen van de gasten. De prachtige omgeving compenseert echter deze gebreken. Dit alles heeft te maken met het feit dat het echtpaar graag wil stoppen om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten, daarom staat het hotel al een poosje te koop.
Als er zich dan eindelijk iemand meldt die het hotel wil kopen, is hen er alles aan gelegen om een goede indruk op hem te maken. Ook het personeel zal alles uit de kast moeten halen om de koper positief te beïnvloeden. Of die boodschap overkomt is, gezien hun reputatie, op z'n minst twijfelachtig. Naast de potentiële koper, maakt ook nog een aantal gasten hun opwachting in het hotel. Zij volgen met stijgende verbazing de ontwikkelingen.
Dan is daar ook nog ene Geert, een iets te opdringerige buurman die te pas en te onpas binnen komt vallen.
Bertus en Sientje zijn er alles behalve gerust op of de koop uiteindelijk door zal gaan. Uiteindelijk blijkt dat de nieuwe eigenaar heel andere plannen heeft met het hotel en wordt met behulp van één van de gasten wederom alles uit de kast gehaald om het hotel te behouden. Ook hiervoor wordt ook een dringend beroep gedaan op het personeel. Het karakteristieke hotel mag zeker niet verloren gaan. Het gevolg: volop komische ontwikkelingen en doldwaze situaties. Meer informatie is te vinden in de advertentie in deze krant.