Alles Andès uit Dinxperlo is te gast bij Met muziek op de Koffie. Foto: PR
Alles Andès uit Dinxperlo is te gast bij Met muziek op de Koffie. Foto: PR Foto:

Natuurlijk Zingen: op zoek naar mogelijkheden van de stem

LICHTENVOORDE - In muziekschool Boogiewoogie in Lichtenvoorde wordt op vrijdag 27 januari van 20.00 tot 21.00 uur de zangworkshop 'Natuurlijk Zingen' gehouden.

De workshop Natuurlijk zingen is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van hun stem. Zangdocent en stemvormer Annette Weterings neemt de aanwezigen mee op ontdekkingsreis. Deelnemers kunnen het plezier van ontspannen zingen ervaren en beleven.
Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de klankmogelijkheden van hun eigen stem, die willen ervaren hoe adem en stem werken en hoe je deze ruimte kunt geven is deze workshop als het ware een ontdekkingsreis. Er is ook aandacht voor het zingen in groepsverband.

De zangworkshop wordt gegeven in muziekschool Boogiewoogie, Patronaatstraat 29. Aanmelden voor de workshop is niet nodig, de kosten zijn 10,00 euro per persoon.


www.annetteweterings.nl


Alles Andès en verhalen bij Dialectkring

LIEVELDE - De Dialectkring Achterhook en Liemers houdt op zondag 5 februari een aflevering van Met dialect op de koffie.

Alles Andès, bestaande uit Wim Jansen uit Dinxperlo, Hans Beernink uit De Heurne en Stef Geurtzen uit Doetinchem, zingt liedjes in dialect en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. De muzikanten spelen deels ook bij Bonne Route en de Pensionado's. Het optreden komt het best tot zijn recht voor een luisterend publiek dat het dialect in ere wil houden. De muziek wordt afgewisseld met verhalen van Diana Abbink, Maria Stammers, Dik Bartelink en Gerard Uwland.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt zeven euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.


ZSOM in De Molenberg

GROENLO - ZSOM televisieprogramma van week: 4-2017. Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

1) ZSOM Regiojournaal

Ook in 2017 wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio in het regiojournaal.

2) Haaksbergse revue

Op zaterdag 21 maart 2015 werd de 59ste revue van revuegezelschap Allo Jannao opgenomen in theater de Kappen te Haaksbergen. De laatste jaren wordt iedere twee jaar een nieuwe revue door het eigen gezelschap geschreven en opgevoerd.

Een ouderwetse revue met dans, zang en leuke sketches. Centraal in deze revue staan Graads en Jannaô , zij vormen met elkaar het revue-echtpaar. Door de vele repetities zijn ze goed op elkaar ingespeeld en samen met hun dochter Truike vormen ze een passend geheel.

Ook de duidelijk aanwezige zus van Jannaô, Leida, is ieder jaar van de partij. Tone, de vrijgezel, en 't oale Gaitjan, komen vaak bij hen op bezoek en zo maken ze samen van alles mee.
Ook in 2017 zal de ZSOM weer opnames maken van hun 60ste revue, maar we gaan nog even terug naar 2015! Kijk naar het eerste deel van "Allo Jannao".

3) ZSOM Regiojournaal

We gaan nogmaals terug naar het nieuws en actualiteiten uit de regio.

4) Midwinterhoornwandeling Groenlo

Op 21 december werd in Groenlo zoals in de laatste jaren een midwinterhoorn wandeling gehouden. Vanaf het plein achter de oude Calixtus vertrok men richting nieuwe Calixtus, hier bliezen een tweetal hoornblazers tijdens het bezichtigen van de kerststal, vervolgens liep men langs de gracht waar ook enkele hoornblazers hun geluid lieten klinken.

Bij het Stadsmuseum kreeg men uitleg over de maquette van Groenlo en even verderop bij Jongensstad werd het midwinterhoorn maken uitgelegd. Van hier ging men via de Poterne naar de Maliebaan en vandaar naar huize Adriane waarachter de nieuwe brouwerij wordt gebouwd, hierover kregen de wandelaars uitleg van de plannen.

Verderop langs de Halve Maanweg stond Roelof Kuiper met een kudde schapen.

Vandaar ging het op naar de binnenstad voor de afsluiting met een lekkere kop erwtensoep. Al met al een mooie start voor de winter.