Alex Evenhuis (staand achter) proost met Peter Scheinck, Frank Beurskens en Pascal Heutinck.
Alex Evenhuis (staand achter) proost met Peter Scheinck, Frank Beurskens en Pascal Heutinck. Foto: Henri Walterbos

Dweilorkestenfestival en Grolsch nog eens vijf jaar samen verder

Vervolg van de voorpagina

GROENLO - Grolsch Bierbrouwerij en de organisatoren van het Dweilorkestenfestival in Groenlo zijn opnieuw een overeenkomst aangegaan. Grolsch blijft het festival op Hemelvaartsdag de eerstvolgende vijf jaar steunen.

"Ging het vroeger zeg maar via de achterkant van een bierviltje wat je met elkaar overeen kwam, omdat zaken doen met elkaar een kwestie van vertrouwen is, dit is nu het derde contract van vijf jaar wat we met elkaar overeengekomen zijn. Tijden zijn nu eenmaal veranderd en formaliseer je alles met elkaar door middel van een officiƫle overeenkomst. We hebben echter niet alleen een zakelijke overeenkomst met elkaar, de betrokkenheid van ons bij het festival is ook groot. We krijgen altijd een keurige uitnodiging en maken deel uit van de prijsuitreiking. Ik kom er graag. Ieder jaar weer."
Hemelvaartsdag 2017, donderdag 25 mei, vindt de 22e editie van de gratis toegankelijke Dweilorkestendag plaats in het centrum van Groenlo.


Groep 8 Watermolenschool leest voor bij kinderdagverblijf 't Rijckje

GROENLO - De nationale voorleesdagen zijn weer begonnen en daar doet kinderdagverblijf `t Rijckje, aan de Emmasingel 60 in Groenlo, ook aan mee. Ieder jaar nodigt 't Rijckje een gast uit om een boek te komen voorlezen. Dit jaar staat het boek De kleine walvis van Benji Davies centraal.

Om alle kinderen de hele week te verrassen met het voorlezen, kwamen iedere dag jongens en meisjes van groep 8 van de Watermolenschool voorlezen. De kinderen van het kinderdagverblijf waren onder de indruk. Soms van het verhaal, maar vaak ook van de grote kinderen die voorlazen. Na het verhaal kan er ook nog even gespeeld worden. Want groot of klein, spelen blijft fijn.
Floris Jan, Diede, Jochem, Stan, Merel, Tycho, Mette, Puck, Pim, Yvel en Suze waren de voorlezers.
Naast het voorlezen zijn er meerdere activiteiten rondom de nationale voorleesdagen. Iedere dag starten de kinderen met een gezamenlijk ontbijt. Verder is 't Rijckje blij met de uitnodiging van de bibliotheek.