Keeper Tim Penterman verlaat de wedstrijd geblesseerd. Foto: Marcel Houwer

Grol uitgeschakeld in Achterhoekcup

GROENLO - Op dinsdag 31 januari trad Grol 1 voor de Achterhoekcup aan tegen tweedeklasser OBW uit Zevenaar. De wedstrijd eindigde in een 3-1 verlies voor Grol.

Grol begon goed aan de wedstrijd en gaf hiermee een vervolg aan de sterke serie in 2017 tot nu toe. Vrij vroeg in de wedstrijd kwam het zelfs op 1 - 0 door een doelpunt van Jordy Oonk. Een verdiende voorsprong. Daarna had het zelfs kansen op een grotere voorsprong. Kantelpunt in de wedstrijd was het uitvallen van keeper Tim Penterman die aan het eind van de eerste helft in een duel aan zijn neus geblesseerd raakte. Daarna kwam Grol eigenlijk niet meer in de wedstrijd. Na rust ging het redelijk gelijk op, maar wist OBW, door fouten aan Grolkant, in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Grol kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker en in een alles of niets einde van de wedstrijd wist OBW dan ook nog de derde te scoren: 1 - 3. Grol is hierdoor uitgeschakeld in de Achterhoekcup. Aanstaande zondag 5 februari speelt Grol weer voor de competitie. Tegenstander is Dinxperlo 1. Aanvang 14.30 uur.

Bitter verlies voor handbaldames Grol

GROENLO - Drie damesteams van HV Grol kwamen in actie in het weekend van 4 en 5 februari. Dames 1 en de recreanten speelden tegen Groessen, Grol dames 3 speelde een thuiswedstrijd tegen het combiteam FBC/OBW Zevenaar en Aerdt. Geen van de drie teams van HV Grol wist punten te pakken.

HV Grol dames 1 stond op zondag 5 februari wat gespannen op het veld. Uit ervaring is bekend dat zondag niet de beste dag is om te handballen voor hen. Het team ging toch vol goede moed de wedstrijd in maar kreeg de ballen al snel om de oren. Groessen wist een hele sterke dreiging neer te zetten en veel te bewegen in de aanval, waardoor er steeds weer een speelster vrij wist te komen om te scoren. De dames van Grol daarentegen wist dat eerste kwartier maar moeilijk tot scoren te komen. L
ange speelsters wisten veel afstandsschoten te blokkeren, de paal werd diverse keren geraakt of er werd gemist. Het zat de dames niet mee, maar het publiek bleef de dames oppeppen. De ruststand gaf 7-14 aan in het voordeel van Groessen. In de tweede helft ging Grol er opnieuw voor. Ze pepten elkaar op, moedigden elkaar aan en vochten voor de bal.
Diverse penalty's van Laura Stortelder en onder andere mooie doelpunten van Milou Reijrink vanuit de hoek zorgen ervoor dat Grol even dichterbij wist te komen. De tegenstander wist echter nog een tandje bij te zetten en die versnelling wist Grol helaas niet meer te vinden. Eindstand 15-27 voor Groessen. De volgende wedstrijd staat op zondag 12 februari op het programma tegen de dames van Loo.
De recreanten van HV Grol speelden thuis tegen Groessen op vrijdagavond 3 februari. De dames gingen vol enthousiasme de wedstrijd in, al wetend dat het een zware pot zou kunnen worden. Verdedigend moest het team hard werken maar dat liep gesmeerd. Zowel bij Grol als bij Groessen werd er gescoord. Het liep redelijk gelijk op. Iedereen speelde een goede partij en mede met behulp van twee gastspeelsters werd het een leuke wedstrijd. Er werd aan beide kanten erg sportief gespeeld. Het verlies van Grol met 10-14 voelde voor de speelsters dan ook bijna als een overwinning. Dit is het eerste seizoen voor het recreantenteam van Grol. Een aantal speelsters heeft vanuit Dames 3 besloten om bij de recreanten te gaan, maar er doen ook een aantal nieuwe speelsters en oud-handbalsters mee. De recreanten zijn nog op zoek naar versterking, er wordt getraind en één keer per maand een wedstrijd gespeeld.

Grol dames 3- FBC/OBW 2
De thuiswedstrijd van Grol dames 3 tegen het FBC/OBW combiteam van Zevenaar en Aerdt stond op zaterdag 4 februari op het programma. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 12-10, waardoor de dames het gevoel hadden dat er kans was op winst. Met wat pech vanwege blessures en ziekte, stond er met dank aan jeugd en recreanten toch een volledig team klaar. De wedstrijd begon echter moeizaam. De dames van FBC/OBW speelden vaak via de cirkel en wisten zo door de verdediging te komen of van afstand te schieten. Toch was bij hen slordig spel en balverlies op te merken, Grol zat er vaak net bij waardoor de bal hun teamgenoten niet altijd bereikte. Aanvallend gezien liep het bij Grol niet. Er werd veel geprobeerd te passeren, afstandschoten waren er nauwelijks. Gelukkig liep Marieke Krabben zichzelf vrij vanuit de hoek over de cirkel. Ze werd goed aangespeeld en maakte een prachtig openingsdoelpunt voor Grol. De ruststand was 3-7. In de rust werd besproken dat er meer gelopen moest worden, zodat de verdediging van de tegenstander uit elkaar getrokken zou worden om zo kansen te creëren. Ook moest er meer van afstand worden geschoten. Dit werd goed opgepakt door de dames van Grol. Er zat meer beweging in het spel en er werden een paar mooie doelpunten gemaakt van afstand door onder andere Laura Baarslag en Dorien Elferink. Grol kwam tot twee of zelfs één doelpunt verschil met FBC/OBW, mede door het sterke keeperswerk van Jolanda Wolters. Door het fysieke spel van de tegenstander werden er tijdstraffen en penalty's toegekend door de scheidsrechter. Helaas werden niet alle kansen door Grol benut. Een paar harde ballen belandden op de paal, een penalty werd gemist. Een bal die over de doellijn leek te zijn maar niet als doelpunt werd geteld en een doelpunt waarbij een loopfout werd aangegeven zorgden ervoor dat Grol helaas niet voorbij de tegenstander kwam. Met veel aanmoedigingen van het publiek bleven de dames er keihard voor werken om de punten, of in ieder geval 1 punt, in Groenlo te houden. In de laatste minuut leek dat te lukken: Joyce Rots werd voor de tweede keer aangespeeld op de cirkel waardoor ze vrij kon schieten. Het eerste schot eerder in de wedstrijd werd benut, deze eventuele gelijkmaker werd, na luid gejuich vanaf de tribune, terecht als cirkelbal afgefloten. Eindstand 8-9 in het voordeel van FBC/OBW 2.