KUDO op podium in café Taste. Foto: PR
KUDO op podium in café Taste. Foto: PR Foto:

Siberia, Dw@rz en School's Out op KUDO avond bij Taste

GROENLO - Er staat een KUDO avond op het programma in rockcafé Taste, op zaterdag 11 februari staan de bands Siberia, Dw@rz en School's Out op de planken.

De KUDO avonden zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen, die een try out willen doen, die zichzelf graag willen presenteren, die podiumervaring op willen doen of die gewoon graag willen spelen. Met betrekking tot de KUDO avonden hebben Pigpop en Taste de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden dit seizoen, wordt een band uitgezocht die Pigpop, het festival wat op 20 mei wordt gehouden in Beltrum, mag openen.
Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn, ook het publiek mag een stem uitbrengen op de band die volgens hen Pigpop mag openen. Er zijn in totaal 4 KUDO avonden, dertien bands zullen optreden waar uit gekozen gaat worden. Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken welke band Pigpop mag openen. Tevens zullen er uit de uitgebrachte stemmen twee keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden.
Siberia is een Gelderse Indie band, opgericht in het voorjaar van 2013. De band bestaat uit zanger Jasper Gobes, de gitaristen Marijn Gobes-van Lingen en David Niessen, bassist Jos Pit en drummer Roy Gerritsen. De muziek van Siberia heeft een onmiskenbare eigen sfeer. Vol, romig, van rauwe scheurende gitaren met donkere randen tot een wat gevoeliger hartenkreet. Live wordt het publiek getrakteerd op een strakke, originele sound en de fijne sfeer die de band op het podium neerzet.
Dw@rz is een eigenzinnige coverband met leden uit Groenlo, Doetinchem en Eibergen. Een enthousiast muzikaal vijftal dat samen met de frontvrouw lekker swingt. Het repertoire bestaat uit een gevarieerde mix van Engelstalige pop-rocksongs. Denk aan The Police, Anouk, Evanesence en Within Temptation. Met een eigen muzikale invulling van deze 'lekker in het gehoor liggende' nummers, is Dw@rz de ideale band voor een kroeg, feest, kermis of festival.
School's Out is een jonge band uit Lichtenvoorde bestaande uit: Cas Huinink, Manon Wolters, Kees Huitink, Wiebe Maalderink en Twan Raben. De KUDO avond begint om 21.30 uur de entree is gratis.


Workshop Ready to Rap

GROENLO - Prikkelz houdt, samen met Robin van Beijeren van BBH producties, workshop 'Ready to Rap'. Tijdens de workshop kunnen de jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar kennis maken met verschillende raptechnieken en leren ze geluiden te maken met hun eigen mond. Wie het leuk lijkt om deze expressieve kunstvorm uit te proberen, is welkom op vrijdag 10 februari in CC de Bron van 15.45 uur tot 17.45 uur om samen met Robin van Beijeren aan de slag te gaan. Aanmelden kan via info@prikkelzgroenlo.nl, kosten zijn 2,50 euro. Er kunnen maximaal twintig kinderen deelnemen.


www.prikkelzgroenlo.nl