Tim Ebbers(midden) en Noël Versteegen-Ebbers (links) zingen 'Tut zelfs bi-j Petrus an de deur'.
Tim Ebbers(midden) en Noël Versteegen-Ebbers (links) zingen 'Tut zelfs bi-j Petrus an de deur'. Foto: Henri Walterbos

Tröntjes-cd nog beperkt

verkrijgbaar

Groenlo - Het succes van de verkoop van de cd 'Tut zelfs bi-j Petrus an de deur'….Grolse Tröntjes 2017 en meer Grols Gold' heeft de organisatie enorm verrast. "Dit hadden we totaal niet verwacht," bekent Henri Walterbos namens de organisatie van het Tröntjesfestival.

"We zijn enorm blij dat Stichting KAPSTOK ons een goede dienst heeft bewezen door al haar donateurs een cd aan te bieden als geste. Het heeft hen mede daardoor veel extra donateurs opgeleverd. Daarnaast hebben we tijdens de zes pronkzittingen veel cd's kunnen slijten. Erg leuk natuurlijk, vooral omdat mensen zowel het nieuwe werk als de elf oude nummers leuk vinden. Erg leuk dat zowel het winnende nummer 'Tut zelfs bi-j Petrus an de deur' als ook 'Onze moo' tijdens de pronkzittingen live ten gehore werden gebracht en goed in de smaak vielen. Dat hoor je direct terug van mensen die de cd aanschaffen." De eerste levering was al snel uitverkocht. "We hebben buiten alle verwachtingen een tweede bestelling moeten doen. Ook deze cd's zijn al weer bijna uitverkocht,"stelt mede-organisator Patrick Pos tevreden vast. Degenen die nog een cd wensen aan te schaffen dienen snel te beslissen. De cd is nog zeer beperkt verkrijgbaar. Er zal geen derde bestelling meer gedaan worden. Geïnteresseerden kunnen dit melden via een app of sms naar Henri Walterbos, 06-20838861. Een cd kost een City-Lido consumptiemuntje of twee euro. De nummers van het Tröntjesfestival, en van eerdere jaren, zijn eveneens gratis te downloaden via Knunnekes.nl/schlagers. Zie voor clips van de Tröntjes 2017 Facebook Tröntjesfestival.


Eerste scholierenseminar in Nederlands-Duitse grensregio

GROENLO - Het eerste Euregio Scholenseminar voor Nederlandse en Duitse leerlingen wordt gehouden op donderdag 9 en vrijdag 10 februari. Zestig leerlingen van 5 VWO en van Stufe 12, Q1 uit de Nederlands-Duitse grensregio debatteren over actuele Europese vraagstukken zoals de vluchtelingenproblematiek.

Tijdens het scholierenseminar brengen de Universiteit Twente (Pre-U) en Euregio twee Nederlandse en twee Duitse scholen samen. Het seminar wordt gesteund door het Nederlands-Duits Forum, dat veertig jaar geleden werd opgericht door Prins Claus en zich inzet om de Nederlands-Duitse betrekkingen verder te versterken. Het thema migratie en integratie is hetzelfde als dat van de recente ministersconferentie in Berlijn. Oud-premier Jan Peter Balkenende, voorzitter van het Nederlands-Duits Forum, zal de officiële opening verrichten. Tijdens lezingen, presentaties, workshops, rondtafelgesprekken en opdrachten gaan leerlingen van het Assink Lyceum (Haaksbergen), Scholengemeenschap Marianum (Oost-Gelre), Alexander Hegius Gymnasium (Ahaus) en Gymnasium Georgianum (Vreden) aan de slag met maatschappelijke thema's uit Europa. Dat zijn migratie en integratie, digitalisering en media, ook duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap komen aan bod. Acht voormalige vluchtelingen, uit iedere gemeente twee, vertellen hoe zij het integratieproces hebben beleefd.