De succesvolle acrogymnasten van Rap & Snel. Foto: PR
De succesvolle acrogymnasten van Rap & Snel. Foto: PR Foto:

Eerste medaille Rap & Snel is binnen

GROENLO - De afgelopen vier weken zijn de acrowedstrijden gestart voor seizoen 2016/2017. Op 14 januari stonden twee E-Niveau teams in Genemuiden op de wedstrijdvloer, op 21 januari mochten de overige negen E-Niveau teams afreizen naar Dinxperlo. Op het C/D-Niveau doen er vier Rap&Snel Teams mee, op 28 januari stond er een C en een D-Niveau team op de wedstrijdvloer in Urk en zaterdag 4 februari, mochten de laatste twee teams ook aan hun seizoen beginnen in Wapenveld. Tijdens deze laatste wedstrijd is de eerste medaille in dit seizoen behaald. Roos en Emma (D-Junior) draaiden een mooie oefening, goed voor een bronzen medaille.

Eerste Plaatsingswedstrijd E-Niveau Acrogym.
In Genemuiden mochten Eline, Iris en Kim als eerste aan hun oefening beginnen. Met een mooie oefening, maar helaas met een tijdsfoutje werden de dames op deze wedstrijd elfde. Het tweede team bestond uit Ilja, Merlijn & Pien. Ook deze meiden lieten een mooie oefening zien en zijn daarmee op een zevende plaats geƫindigd.
Tweede plaatsingswedstrijd E-Niveau Acrogym, 21 januari.
Op de tweede plaatsingswedstrijd begon de wedstrijd met onze jongste sporters. Op het E-Instap niveau draaiden drie teams hun wedstrijdoefening. Liv, Jill en Anissa draaiden een mooie oefening en eindigden op een zevende plaats en het andere team van RAP&SNEL (bestaande uit Roos L., Guusje en Yara) eindigde op een vijfde plaats. In hetzelfde niveau, maar als damespaar, draaiden Sanne en Karlijn E. hun eerste acrogym wedstrijd en eindigden op een mooie tiende plaats.
Bij de junioren eindigden beide teams bijna op het podium. Lieke, Indy en Milou (Damesgroep E-Junior) lieten een mooie oefening zien, helaas waren ze iets te vroeg klaar en heeft dat de dames een bronzen medaille gekost. Sem en Coot (Damespaar E-junior) hadden een klein foutje in een individueel element. Als dit de volgende keer goed gaat is het podium zeker in zicht. Deze wedstrijd werden ze vijfde.
Vervolgens was het de beurt aan de senioren. Tessa W., Kyra en Nika waren helaas halverwege hun oefening de weg een beetje kwijt, maar met een mooie zestiende plaats kunnen ze wel trots zijn op hun geleverde prestatie. Maxime, Lotte en Robin hebben goede zaken gedaan en met een mooie vierde plaats waren ze erg dicht bij de medailles. Het laatste E-Senior team, bestaande uit Lisa en Celine, had helaas een val in een oefening en hier verloren ze kostbare punten. Deze wedstrijd zijn ze op een veertiende plaats geƫindigd, maar wel met een goed perspectief voor de volgende wedstrijd.
Eerste plaatsingswedstrijd C/D-Niveau Acrogym, 28 januari.
Voor het eerst mochten er twee teams afreizen naar Urk, hier stond namelijk de eerste plaatsingswedstrijd C/D-Niveau op de planning. Vera, Tessa J. en Lily (Damesgroep C-Niveau) draaiden twee sterke oefeningen, waarbij vooral hun expressie opviel. Met een mooie zevende plaats en het puntenlimiet op zak hebben de dames grote sprongen gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Marjolein, Marlien en Maud draaiden een sterke oefening, helaas was er een kleine weigering in een individueel element. Maar met een zevende plaats zit er nog groei in voor de volgende wedstrijd.
Tweede plaatsingswedstrijd C/D-Niveau Acrogym, 4 februari.
Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de laatste twee teams van Rap &Snel Groenlo. Karlijn K. en Xenna (Damespaar D-Senior) lieten een sterke oefening zien, met een klein tijdsfoutje eindigden ook deze dames op een zevende plaats. De eerste acrogym medaille is dit seizoen behaald door Roos W. en Emma (Damespaar D-Junior). De meiden draaiden een mooie oefening, goed voor een bronzen medaille, maar er zit zeker nog verbetering in.
Komende twee weken staan de volgende E-Niveau wedstrijden op het programma en begin maart de laatste twee CD-Niveau wedstrijden. Hier kunnen alle teams van RAP&SNEL (met uitzondering van de E-Instap teams) zich nog weten te plaatsen voor de verschillende Oost Nederlandse Kampioenschappen